fbpx

S pravim pristupom i podrškom navijača pobijediti Cibonu

Cibona je uvijek bila naš najveći rival, bez obzira na stanje na tablici, a sada je ispalo da imamo i isti broj bodova uoči međusobnog dvoboja. Nama Zadranima pogotovo ta utakmica dosta znači i tu nema kalkuliranja, motiv je maksimalan – kaže Prostran

U kakvom se raspoloženju momčad Zadra priprema za sutrašnji (17 sati) veliki okršaj s Cibonom u dvorani Krešimira Ćosića?

– Oporavili su se svi igrači i to je najvažnije. Vratio nam se glavni šuter Vrbanc, što nam je jako bitno. Dobro treniramo, iako su nas posljednja dva poraza malo unazadila, ali jednostavno moramo dignuti glavu i odigrati najbolje što možemo. Znamo koliko nam ova utakmica znači i to se vidi na treninzima. Vjerujem da ćemo te dobre treninge prezentirati i u subotu – kaže Toni Prostran.

Kakav je osjećaj kada pogledate tablicu, na kojoj s Cibonom i Širokim dijelite pretposljednje mjesto s omjerom 6-11?

– Izgleda loše, ali sve je to tu negdje, u pobjedu-dvije razlike. Naš glavni cilj je ostanak u ligi i sljedeće tri utakmice će biti vrlo važne u ostvarenju toga. Moramo se dignuti. Mislim da će dosta toga ovisiti upravo o dvoboju s Cibonom. Ako pobijedimo, vjerujem da imamo veće šanse za dobar rezultat i na sljedećim utakmicama. To, naravno, neće biti nimalo lako i moramo biti maksimalno usredotočeni.

Jako od početka

Prvenstvena stanka Zadranima očito nije dobro došla, jer su posljednje dvije utakmice u ABA ligi (Krka, Olimpija) odigrali dosta slabije nego one prije toga i izgubili.

– Bili smo u odličnom nizu krajem prošle godine. Igrali smo dobro i imali dobre rezultate i očito je da nas je stanka malo poremetila. Ali bez obzira na rezultate, treba ostati čvrsto na zemlji. Ne smijemo se previše dizati u pobjedama, niti padati zbog poraza. U svaku utakmicu moramo ući jako. Protiv Cibone ćemo nastojati zaboraviti ove posljednje poraze i na terenu pokazati najbolje što možemo.

Zadar je pobijedio jake momčadi poput Igokee, Partizana, Crvene zvezde i Cedevite, a gubio primjerice od MZT-a i Krke kod kuće.

– Po rezultatima je ispalo da igramo bolje protiv jačih, nego protiv slabijih momčadi, ali mislim da nije tako. U svaku utakmicu ulazimo napaljeni i s velikom željom za pobjedom, ali nažalost, nekada jednostavno ne ide. Ponekad odigramo loše, koji put nam nedostaje i malo sreće i tako je ispalo. Vjerujem da ćemo protiv Cibone ući jako, onako kako znamo i kako smo već pokazali, te da će nas takav pristup, uz podršku s tribina, odvesti do pobjede.

Izmoriti Kusa, zaustaviti Strawberryja

Cibona po imenima spada među jače momčadi, ali po igrama i rezultatima je pri samom dnu.

– Cibona je uvijek bila naš najveći rival, bez obzira na stanje na tablici, a sada je ispalo da imamo i isti broj bodova uoči međusobnog dvoboja. Nama Zadranima pogotovo ta utakmica dosta znači i tu nema kalkuliranja, motiv je maksimalan.

Kako Zadar treba igrati da sutra dođe do pobjede?

– Našu najveću prednost vidim u tome da igramo jako čvrstu obranu i brzo razvijamo napade i kontranapade. Pokušat ćemo ih izmoriti, pogotovo Kusa, koji im je odlaskom Parkera ostao jedini playmaker, a isto tako i njihove centre. Trebamo im stalno trčati u leđa i nikako im ne dopustiti da odahnu.

Tko su najopasniji igrači u protivničkim redovima?

– Kus, Žižić, Strawberry i Šarić. Pogotovo Strawberry, jer na njega ide najviše lopti. Moramo odigrati čvrsto na njemu i smanjiti mu postotak šuta, da zabije što manje koševa. Ako se on razigra, bit će jako teško, jer od njega sve počinje.

Za Cibonu igra i Zadranin Pavle Marčinković. Kakvu poruku imate za bivšeg suigrača?

– Igranje protiv matičnog kluba je uvijek nešto posebno, znam jer sam i sam to prošao. Pavle će sigurno imati veliki motiv i trebamo ga odmah smiriti čim uđe u igru. Želim mu da odigra najbolje što može i pokaže koliko vrijedi, pogotovo jer u posljednje vrijeme igra nešto manje, ali da bodovi ostanu u Zadru – za kraj će Prostran.

Izvor: Zadarski list