fbpx

Šesnaest medalja zadarskih skakača

U konkurenciji muškaraca u ligi članovi Arna već su stekli poprilično veliku prednost pred ostalim klubovima

Zadar je još jednom potvrdio da je rasadnik odličnih skakača u vodu što traje još otprije nekoliko desetaka godina pa do danas. U 2. kolu lige Alpe – Adria zadarski su skakači opet osvojili pregršt medalja svih boja. U redovima domaćina Zadra, koji je osvojio osam medalja (pet zlata i tri srebra), opet je neprikosnovena bila Marcela Marić koja je u juniorskoj konkurenciji u obje discipline u kojima je nastupila, daske 1 i 3 m, uvjerljivo pobijedila te je ostvarila nove rekorde po broju osvojenih bodova što je sjajan nagovještaj nove sezone. Ujedno je potvrdila status juniorske reprezentativke Hrvatske. Hana Kovačević je u kategoriji starijih juniorki također pobijedila u obje discipline te je također ostvarila potrebnu normu za ulazak u kadetsku reprezentaciju.

Medalje su još uzeli Nila Cerovečki u kategoriji mlađih juniorki (srebro), Hrvoje Glavić je kod mlađih kadeta osvojio zlato i srebro, a njegov mlađi brat Mateo u kategoriji početnika osvojio je srebro. Trener Marko Sutlović dao je prigodu i najmlađim skakačima kojima je ovo bilo vatreno krštenje te su tako prva iskustva stekli Nika Sutlović, Diego Bajlo i Hrvatin Lucas.

Natjecatelji KSV Arno također su osvojili osam medalja od čega dva zlata, tri srebra i tri brončane medalje. U konkurenciji kadeta puleni trenera Arna Longina pomeli su konkurenciju uzevši u obje discipline (1 m i 3 m) sve medalje, odnosno svih šest. Vito Peričić je osvojio prvo mjesto s daske 1 m, a s bodovima je ostvario normu za ulazak u reprezentaciju Hrvatske. Odmah iza njega bili su Sipina i Luciano Peričić. S daske 3 m malo su se ispremiješali te je prvi bio Luciano Peričić, a iza njega Roko Sipina i Vito Peričić. Uz ove medaljonoše još su nastupili Vice Rončević, Adrian Grozdanić, Roko Dokoza, Anić Ivić Drago i Goti Maričić.

U konkurenciji muškaraca u ligi članovi Arna već su stekli poprilično veliku prednost pred ostalim klubovima.

Maro Marić uzeo odmor od skakanja
Maro Marić, član Zadra, nije nastupio ni na drugom natjecanju ove godine. Prema riječima Marka Sutlovića, trenera Zadra, razlog je – zasićenost.

– Maro trenira već šest-sedam godina, a posljednje četiri godine ti su treninzi bili vrlo intenzivni. Došlo je tako do malog zasićenja nakon čega trebamo vidjeti kako dalje. Za sada je uzeo odmor od skokova – rekao je Sutlović.

Dvanaestogodišnji zadarski skakač, mlađi brat najbolje hrvatske skakačice Marcele Marić, posljednje dvije godine osvajao je medalje i na seniorskim prvenstvima Hrvatske, potom na kupu Mediterana, a dominirao je i u mlađim kategorijama na nacionalnoj razini. U izboru Zadarskog lista 2011. godine proglašen je nadom godine u Zadarskoj županiji. U ovoj kategoriji bio je nominiran i prošle godine te je atletičarom Filipom Babićem završio na diobi drugog mjesta iza prvoplasiranog Stipe Perice.

Izvor: Zadarski list