fbpx

Sretan završetak priče za vlasnika i njegovog “fiću”

Grancarić je kazao kako mu je drago da je baš on pronašao “fićeka”, a posebice kad je čuo da ga je vlasnik dobio na poklon od oca te da za njega ima veliku sentimentalnu vrijednost

“Fićo” star 35 godina koji su lopovi s parkirališta ispred zgrade u Velebitskoj ulici ukrali u nedjelju na noć, pronađen je jučer u Diklu pod hrpicom granja.

Dikljanin Emilio Grancarić zamijetio ga je nedaleko svog maslinika još u ponedjeljak ujutro, a kad ga je tamo vidio i sutradan, u utorak, posumnjao je kako nešto nije u redu.

Nekad najčešće vozilo u Zadru

– Vidio sam da je tu neko auto, ali nisam zagledao koje je i što je. Bilo je tu već u osam ujutro kad sam ja došao u maslinik. Kad sam jutros ponovno došao primijetio sam da je još tu, a vidio sam i da ga je netko pokrio granjem. Rekao sam to sinu po povratku kući oko 11 sati i on je nazvao policiju – ispričao nam je nalaznik popularnog oldtimera koji je u doba njegove mladosti bio najčešće viđen automobil na zadarskim cestama. Grancarić je kazao kako mu je drago da je baš on pronašao “fićeka”, a posebice kad je čuo da ga je vlasnik dobio na poklon od oca te da za njega ima veliku sentimentalnu vrijednost.

– Ukradeni “fićo” pronađen je u šumi i bio je maskiran granama. Pronalazak je dojavio građanin, a više o okolnostima krađe znat će se po okončanju očevida – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Vlasnik bijelog “fiće”, 32-godišnji Žarko Traživuk nije mogao skriti zadovoljstvo što je njegov limeni ljubimac pronađen, a posebice stoga što na njemu nije napravljena neka veća šteta. Ostao je, naime, kako smo neslužbeno doznali, bez CD-playera.

Ukradeni fico-080113-07
Emilio Grancarić

Lopovi ostali bez goriva?

– Vjerojatno su lopovi ostali bez goriva kod mjesta gdje je nađen. Drago mi je da su ga pronašli, iako se bojim da mi ga opet ne ukradu, jer ga mogu otvoriti i brukvom – rekao je Žarko dodavši kako se nada da neće doživjeti sudbinu vlasnika “fiće” iz Slavonije kojemu su auto krali čak osam puta, nakon čega ga je prodao. Sličan primjer zabilježen je prije nekoliko godina i u Zadru kad su maloljetnici iz Doma za odgoj djece i mladih nekoliko puta ukrali staru Zastavu 101 kako bi se provozali.

Tko se provozao “fićom” još uvijek nije poznato, kao ni kako je taj isti otišao s mjesta gdje je pronađen “fićo”. No sudeći po prizoru – bijelom “fići” na čiji krov i poklopac motora je kradljivac stavio hrpe granja, i koji podsjeća na scenu iz komedije “Bogovi su pali na tjeme” u kojoj se Bušman kamuflirao grmljem kako bi noju ukrao jaje, za pretpostaviti je kako je riječ o golobradim lopovima.

Ukradeni fico-080113-03

Izvor: Zadarski list