fbpx

STRADALE PEKARE, KIOSCI I KAFIĆI: 20-godišnjak krivotvorio novčanice od 200 kuna

Zbog krivotvorenja novčanica, koje je na zadarskom tržištu distribuirao uz pomoć maloljetnika, policija je u ponedjeljak kazneno prijavila 20-godišnjaka.

Istragom je utvrđeno da je 20-godišnjak potkraj prosinca na svom osobnom računalu izradio najmanje 24 krivotvorene novčanice u apoenima od dvjesto kuna.

Novčanice je potom dao trojici maloljetnika u dobi od 15 i 16 godina koji su sa njima plaćali robu i usluge u pekarnicama, kioscima, ugostiteljskim objektima i diskoteci u Zadru.

Pretragom automobila u vlasništvu 20-godišnjaka, policija je pronašla i oduzela 10 krivotvorenih novčanica, a u sklopu kriminalističkog istraživanja, 20-godišnjaku su oduzeti računalo i skener.

Protiv svih je podnijeta kaznena prijava državnom odvjetniku za mladež zbog krivotvorenja novca.

Maloljetnik osumnjičen za 13 krađa

Za ukupno 13 kaznenih djela drskih krađa i krađa na zadarskom području, policija je u ponedjeljak osumnjičila 15-godišnjaka. Maloljetnik je u dva navrata u svibnju i lipnju prošle godine u Zadru ženama otrgnuo sa vrata zlatne lančiće vrijedne nekoliko tisuća kuna.

Također ga se sumnjiči da je u proteklim mjesecima u Zadru ukrao mobitel, dva skutera, tri motociklističke kacige i bicikl. Prema maloljetniku je državnom odvjetniku za mladež podnijeto posebno izvješće.

Izvor: Slobodna Dalmacija