fbpx

Stvari koje slobodne žene mrze čuti

8 iritantnih rečenica koje mora podnositi gotovo svaka solo cura.
U pojedinim razdobljima životima nije loše biti solo, ali nakon određene životne dobi, izgleda da ovakvo stanje više počinje smetati drugima nego osobi koja je samac. Svakoj ženi koja nije u vezi, čudni pogledi na svadbama i obiteljskim okupljanjima, a posebno komentari okoline sve više počinju ići na živce.

Koje su to rečenice i pitanja koja moraju slušati (i podnositi) gotovo sve solo žene?

1. Tako si lijepa/dobra/pametna, kako to da nemaš nikoga?

Ovakvo pitanje doista ne zaslužuje odgovor, a djevojke koje su radije same nego s bilo kim, mogu se samo nasmijati.

2. Previše si izbirljiva

Nakon što navrši određenu životnu dob, najčešće oko 30. godine, čini se da žena više ne smije nikoga odbijati ili tražiti osobu koja joj zapravo – odgovara. U tom slučaju okolina se ponaša kao da je vrijeme za biranje isteklo i došlo je doba kada se treba ‘skrasiti’ s prvim koji ‘se nudi’.

No, kako je rekla Cher iz filma Djevojke s Beverly Hillsa (glumila ju je Alicia Silverstone), ako smo toliko izbirljive u odabiru cipela, koje dodiruju samo jedan mali dio našeg tijela, kako ne bismo bile izbirljive u odabiru partnera?

3. Ne trudiš se dovoljno ili izlaziš na pogrešna mjesta

Ljudima koji su u vezi ili braku čini se da svijet vrvi neopisivo dobrim prilikama. U stvarnosti to je zapravo jako daleko od istine, a kako je žena sve starija, krug slobodnih muškaraca spremnih za ozbiljnu vezu se smanjuje. Također, ako se vašem prijatelju neki slobodan dečko čini ‘jako dobar’, to ne mora značiti da je on dobar za vas.

zene_ulica_shopping-vrecice

4. Dogodit će ti se kad se najmanje nadaš

Ova rečenica potpuno je suprotna od prethodne. Hm… a što je s onim “Samo se nemoj prestati nadati” i “Moraš se više potruditi”? Svaka žena koja želi upoznati nekoga neće se prestati nadati, a one koje se prestanu nadati, možda neće ni primijetiti da se pojavio netko za njih.

5. Biološki sat ti otkucava

Ovakvim izjavama zabrinuta okolina očito je uvjerena da slobodne žene same ne znaju koliko imaju godina. Svakoj ženi koja čuje ovo pitanje, jedino što može otkucavati je – prag tolerancije.

6. Jesi li gay?

Ovo je isto jedno od pitanja koja se postavljaju svakoj slobodnoj curi. Samo zato što nema dečka, ne znači da voli isti spol. Uostalom, ako netko nije u vezi, nije važno koje je spolne orijentacije.

prijateljice_kava

7. Zavidim ti, da sam barem ja solo

Iako su vam prijateljice, zauzete žene koje vam govore da vam zavide na soliranju, obično lažu. Možda vas tako žele utješiti, ali budite sigurni da doista ne misle tako. Tko želi biti slobodan, uvijek to može, soliranje je besplatno i dostupno svima.

8. Ovo vrijeme iskoristi za rad na sebi

Svako vrijeme je idealno za rad na sebi i poboljšanje sebe kao osobe, a ne samo vrijeme kada niste u vezi. Uostalom, ako niste zadovoljni i sretni sami sa sobom, teško će vas netko drugi usrećiti.

Izvor: she.hr