fbpx

Šušić priznao podvođenje pa dobio uvjetnu osudu

Tužiteljstvo je Šušića teretilo da je u kolovozu 2009. godine u iznajmljenom apartmanu na predjelu Arbanasa podvodio tada 48-godišnju Beograđanku Mirjanu Maksimović

Kriv sam i kajem se zbog toga. Sve je tako kako je tužitelj rekao – pognute glave, nakon čitanja optužnice kojom ga se tereti zbog organiziranja međunarodne prostitucije rekao je Petar Pero Šušić (52), bivši nogometni sudac treće županijske lige. Njegovo priznanje cijenio je tužitelj pa je prijedlog kazne kojim se prvotno tražilo njegovo spremanje iza rešetaka na osam mjeseci preinačeno u uvjetnu osudu.

Policijska klopka

– S obzirom na priznanje i iskreno kajanje zbog učinjenog te činjenicu da optuženi nije niti prije, a niti nakon ovog kaznenog djela počinio neko drugo, predlažem uvjetnu kazneno pravnu sankciju u trajanju od deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od četiri godine – rekao je Ivica Škara, zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Zadru.

– Prihvaćam predloženu kaznenu sankciju – izustio je Šušić, nakon čega mu je predsjednik sudskog vijeća Općinskog suda u Zadru Željko Đerđ tu kaznu i presudio, okončavši sudski postupak u svega pola sata.

Tužiteljstvo je Šušića teretilo da je u kolovozu 2009. godine u iznajmljenom apartmanu na predjelu Arbanasa podvodio tada 48-godišnju Beograđanku Mirjanu Maksimović. S njom je nešto ranije stupio u kontakt telefonom i predložio joj “poslovnu” suradnju. Šušić je trebao pronalaziti klijente, a zaradu su trebali dijeliti po pola na što je već iskusna noćna dama pristala. Svega tri dana po dogovoru posao im je propao jer su upali u policijsku klopku.

Označene novčanice

Naime, Šušić je svojoj poslovnoj partnerici dogovorio klijenta, a nakon što je ona od njega primila na ruke 1.000 kuna, pokazalo se kako je to prikriveni policijski istražitelj s označenim novčanicama. Oboje su uhićeni nakon čega je Beograđanka platila novčanu kaznu te protjerana iz Hrvatske, a Šušić optužen zbog organiziranja međunarodne prostitucije.

Inače, Šušić i noćna dama iz Beograda upoznali su se par mjeseci ranije u kafiću Papilon na Putu Petrića u vlasništvu Tihomira Kneževića, protiv kojeg se u to vrijeme na Županijskom sudu u Zadru vodio postupak zbog podvođenja maloljetnice.

Izvor: Zadarski list