fbpx

Tomislav Galić dao iskaz tužiteljstvu

Tomislav Galić, u posljednje vrijeme najčešće spominjani građevinski poduzetnik za kojim je i PU zadarska raspisala tjeralicu, pojavio se danas pred Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru.

– Gospodin Tomislav Galić saslušan je na okolnosti iz kaznene prijave koju je zadarska policija podnijela protiv njega – potvrdio nam je Ivan Galović, glavni županijski državni odvjetnik, no to je sve što smo službeno mogli doznati jer je istražni postupak još uvijek u tijeku.

Zadarska policija je, podsjetimo, u srpnju prošle godine protiv Galića i troje državnih službenika Srđana Benkovića, Petra Mandića i Nataše Horvat podnijela kaznene prijave zbog nezakonitosti prilikom izdavanja građevinskih dozvola za zgrade na adresi Poljana Dragutina Domjanića u Diklu. Benkovića, Mandića i Horvat sumnjiči se da su prilikom izdavanja dozvola za gradnju pogodovali investitoru i suprotno zakonskim odredbama omogućili izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola dok je Galić prijavljen zbog poticanja na ovo kazneno djelo, a istraga obuhvaća razdoblje od 2002. do 2004. godine kada se osam zgrada na toj lokaciji gradilo.

Iako se i prije nego su objekti useljeni znalo kako je ovaj najpoznatiji bespravni graditelj u našoj županiji zgrade izgradio mimo projekta te izišao iz gabarita u visinu i širinu, stanari su svoje stanove uknjižili. No, problem je nastao u ožujku prošle godine kada je vlasnik zemljišne parcele, preko koje je prolazio pristupni put prema zgradama, uklonio asfalt i zapriječio prolaz. Taj problem ni do danas nije riješen, a Galić je do danas policiji i pravosuđu bio nedostupan. Policija je čak za njim raspisala i tjeralicu, no on se u danas dragovoljno odazvao na poziv Županijskog državnog odvjetništva.

Izvor: Zadarski list