fbpx

Travis: Svi moramo dati više, počevši od mene

I dalje tvrdim da je ova momčad sposobna za velike stvari, ali za to treba odigrati kvalitetno cijelu utakmicu i to nekoliko njih za redom, a ne samo jednu ili dvije četvrtine – kaže najbolji igrač Zadra.

Košarkaši Zadra su u Ljubljani propustili veliku priliku da dođu do vrijednih bodova. Protiv oslabljene Olimpije, koja je nastupila bez dva ključna visoka igrača, Aarona Baynesa, koji odlazi u NBA i Dylana Pagea, nisu odigrali onako kako su se dogovorili i dopustili su protivniku da na najbolji mogući način iskoristi svoje najjače oružje – šut za tri poena. Tricama su se “zmajčeki” odvojili na dvocifrenu razliku, a dalekometnim ubačajem Blažića u posljednjoj minuti je utakmica i odlučena.

– Nakon prodora Rannikka u igri jedan na jedan, gdje je napravio jedan “rolling” i bio je van ravnoteže, Romeo je fantastično reagirao u obrani i blokirao njegov šut. No, lopta se direktno odbila u ruke Blažiću, koji je zabio tricu – opisao je ključan trenutak u završnici Vedran Morović.

Dosta propusta

Ipak, razigravač Zadra ističe i sljedeće.

– Mislim da smo imali dosta propusta kroz cijelu utakmicu. Nismo dobro skakali u obrani, nadskakali su nas i to se osjetilo. Zabili su nam previše trica, a kada bi promašili, često bi uhvatili skok i zabili iz drugog napada. Ta dva segmenta igre su nas koštala poraza.

“Zmajčeki” su ispucali (30) i pogodili (12) najveći broj trica ove sezone, a dobar dio promašaja su završili skokovima u napadu, kojih su imali ukupno 13. Samo jednom prije toga su ih sakupili više. I sam broj primljenih poena, 88, svjedoči o tome da Zadrani ni obrambeno nisu odigrali onako kako su trebali. Unatoč tome, nada je živjela do posljednje minute.

– Na poluvremenu smo bili na minus osam, iako smo u tom razdoblju primili previše poena, 48. To se nastavilo i tijekom treće četvrtine. U četvrtoj su momci dali 150 posto od sebe i uspjeli smo se vratiti u utakmicu. Imali smo čak i priliku za preokret, ali na kraju je faktor sreće bio na njihovoj strani i mogu reći da su zasluženo pobijedili – realan je Morović.

Sličnog je razmišljanja i Romeo Travis, najefikasniji zadarski igrač.

– Imali smo crnu rupu, kada su se oni odvojili na dvocifrenu razliku, koja nam se nije smjela dogoditi. Ipak, borili smo se i nismo se predavali do kraja i drago mi je da je momčad tako reagirala. Nastavili smo igrati i davati sve od sebe, bez obzira što smo bili u zaostatku od 15 poena i na kraju nam je malo nedostajalo.

Propuštena prilika

Što je bio glavni problem?

– Nije bio samo jedan problem, već kombinacija više stvari. Napravili smo previše timskih pogrešaka. Ako igramo čvršće, možemo pokriti te pogreške, što se i vidjelo u završnici, no prekasno smo to napravili.

Na kraju su domaći imali i malo sreće, jer im se lopta, nakon vaše blokade, odbila u ruke.

– Jedan potez ne dobiva ili gubi utakmicu. Nedostajalo im je nekoliko najboljih igrača, ali nismo iskoristili tu priliku. Nismo se smjeli dovesti u situaciju da lovimo tako velik zaostatak, jer je to na gostovanju uvijek teško.

Zadrov Amerikanac u svim izjavama iskazuje veliku vjeru u momčad.

– I dalje tvrdim da je ova momčad sposobna za velike stvari, ali za to treba odigrati kvalitetno cijelu utakmicu i to nekoliko njih za redom, a ne samo jednu ili dvije četvrtine.

Travis kao pravi vođa ima i dozu samokritike.

– Moramo igrati bolje kao momčad, ja prvi. Moram igrati bolju obranu i bolje skakati. Svatko treba napraviti svoj dio posla još malo bolje, kako bismo ostvarili bolji rezultat.

Izvor: Zadarski list