fbpx

Unatoč zabrani rada, u Nauta Lamjani oštećene dizalice, prijeti ekološka katastrofa

Na dojavu vjerovnika Nauta Lamjane u stečaju Duška Polovine policija je u utorak obavila očevid u škveru koji je već više od godinu dana u stečaju.

Polovina je, naime, prijavio da je jedna dizalica ispala iz kolotraga i sudarila se s drugom, a kako je riječ o velikim dizalicama u neposrednoj blizini mora prijeti ozbiljan ekološki incident.

K tome oštećen je travel lift, dizalica za spuštanje brodova u more, kojoj je iscurila rashladna tekućina odnosno prijeti uništavanje bloka motora.

U škveru ne bi smjelo biti nikakvih radnih aktivnosti na dizalicama jer atesti nisu produženi, niti je nekome dana u najam da radi. No očito se netko tu nešto nestručno radio i napravio štetu.

– Nemam nikakvu informaciju o ovom incidentu. Mi imamo samo tri radnika koji su na usluzi za radove na platformi, a u samom brodogradilištu se ništa ne radi, kaže stečajni upravitelj Edvin Šimunov.

No dizalica je ipak „iskočila“ iz tračnica, izgleda još prije nekoliko mjeseci, a to nitko nije prijavio iako se radi o incidentu na pomorskom dobru koji može imati imati ozbiljne ekološke posljedice.

Izvor: Slobodna Dalmacija