fbpx

Vlasnici zemljišta zatvorili cestu uz Žmiriće

– Moji klijenti ogradili su zemljište kako Grad ne bi i u njihovu slučaju Zakon o cestama tumačio na sebi svojstven način i oteo im imovinu – kaže Božo Vrkić, dok iz Grada poručuju kako je postupak izvlaštenja u tijeku

Žičana ograda, lanac i natpisi “Stop” i “Privatan posjed” koji su ovog tjedna osvanuli preko pristupnog puta na predjelu Žmirića neugodno su iznenadili stanare nekoliko obližnjih zgrada i privatnih kuća. Tu su ogradu, kako smo doznali od studentice koja od rujna stanuje u zgradi tik uz novopostavljenu ogradu, po terenu razvukli vlasnici – Zvonimir Kovačević i njegova majka Katica koji, međutim, nisu željeli razgovarati s nama već su nas uputili na svoga odvjetnika Božu Vrkića.

Kovačevići zaštitili imovinu
– Moji klijenti, vlasnici su i posjednici dviju parcela preko kojih bi prema Prostornom planu trebao proći put. Oni su prije nešto manje od godinu dana spriječili asfaltiranje preko njihova dijela zemljišta te započeli pregovore s Gradom – kazao je Vrkić dodavši kako je Grad Zadar Kovačevićima ponudio zamjensko zemljište na Putu Nina, no da je ono bilo neadekvatno. Daljnje pregovore, pojasnio je Vrkić, prekinuo je u prosincu dogradonačelnik Dražen Grgurović, nakon čega su Kovačevići svoju imovinu odlučili zaštititi ogradom. Spremni su s predstavnicima Grada sjesti za pregovarački stol, ali samo kao ravnopravni sugovornici koji će pregovarati o izvlaštenju i obeštećenju.

– Moji klijenti ogradili su zemljište kako Grad ne bi i u njihovu slučaju Zakon o cestama tumačio na sebi svojstven način i oteo im imovinu – kazao je Vrkić.

Zmirici ogradjen put-090113-94

800 metara zaobilaznog puta
Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i glasnogovornica Grada Zadra kazala je kako komunalni redari provjeravaju situaciju na terenu te da još uvijek nema povratnu informaciju što se konkretno zbiva.

– Grad je započeo pregovore s vlasnicima zemljišta gdje je prema Prostornom planu predviđeno raskrižje, no ti pregovori su propali pa je u tijeku ishođenje dokumentacije za izvlaštenje putem Ureda državne uprave. Čim grad pribavi lokacijsku dozvolu, koja je za to potrebna, taj problem će biti riješen – rekla je Dadić.

A dok se problem ne riješi stanari okolnih zgrada do svojih će stanova morati zaobilaznim putem što za one najbliže postavljenoj ogradi znači prijeći put od 800-tinjak metara.

Izvor: Zadarski list