fbpx

Zadarska policija raspisala tjeralicu za Tomislavom Galićem!

Protiv Tomislava Galića i troje zaposlenika odjela za izdavanje građevinskih dozvola pri tadašnjoj ispostavi Državne uprave u Zadru, podnesena je ljetos kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, no Galić se nije odazvao obavijesnom razgovoru na temelju te kaznene prijave

Policijska uprava zadarska raspisala je tjeralicu za Tomislavom Galićem (41), najpoznatijim bespravnim graditeljem u Zadru. Galić se nije odazvao obavijesnom razgovoru na temelju podignute kaznene prijave. Kao što je otprije poznato, Tomislava Galića i troje zaposlenika odjela za izdavanje građevinskih dozvola pri tadašnjoj ispostavi Državne uprave u Zadru, podnesena je ljetos kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru. Prijava je podnesena protiv tadašnjeg rukovoditelja odjela Srđana Benkovića (61), referenata Petra Mandića (59) i Nataše Horvat (49) zbog zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlaštenja.

Tomislav Galić
Tomislav Galić

Stanari – Grad Zadar – Nikša Milinković

Njih se sumnjiči da su prilikom izdavanja građevinskih dozvola za stambene zgrade u Zadru pogodovali investitoru i suprotno zakonskim odredbama omogućili izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola. Galića se prijavljuje zbog poticanje na opisano kazneno djelo. Istraga je obuhvaćala događanja u razdoblju od 2002. do 2004. godine, a vezanima za izgradnju osam tzv. Galićevih zgrada u Diklu, oko kojih se danas vodi spor u trokutu stanari – Grad Zadar – Nikša Milinković. Galić je za sve svoje gradnje ishodio građevinsku dozvolu koje su kasnije poništene, jer je gradio mimo projekta po kojem je dobio dozvolu. Tako je 2004. godine srušeno apartmansko naselje u Kožinu koje je ponovno izgradio u skladu s građevinskom dozvolom. Štoviše, Galić je većinu svojih klijenata na ovaj ili onaj način obeštetio. Stoga se postavilo pitanje: odakle tako mladom čovjeku toliko novaca?

Na tako postavljeno novinarsko pitanje odgovorio je da su mu roditelji dugo godina radili u Švedskoj. Stoga se pretpostavlja da se Galić krije baš u ovoj zemlji. Mnogi su ukazivali kako bi financijski mnogo jači i poznatiji graditelji u Zadru pali na koljena nakon takvog financijskog udara te se postavlja pitanje: je li Galić bio, samo, “frontman” neke interesne skupine? Zadarska policija jučer to nije potvrdila, no jasno je da je bespravni graditelj već odavna izvan Zadra. Neki dodaju i Hrvatske, budući da duže vrijeme niti policija, a ni njegovi poslovni partneri nisu s njim stupili u kontakt.

Izvor: Zadarski list