fbpx

Zapovjednik broda “parkirao” ribaricu na hridi otočića Vodenjak

– Brod luke upisa Rijeka kojim je zapovijedao vlasnik broda P. Š. (1947) nasukao se oko 19.30 sati. Nije došlo do onečišćenja mora, a nasukanje 24-metarskog broda izazvala je nautička pogreška zapovjednika – izvijestila je Josipa Perica Kojundžić, glasnogovornica Ministarstva pomorstva

Ribarski brod “Marc” s četiri člana posade nasukao se u četvrtak navečer na sjevernu stranu otočića Vodenjak, između otoka Škarda i Ista, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture napominjući kako prilikom nezgode nitko nije stradao.

– Brod luke upisa Rijeka kojim je zapovijedao vlasnik broda P. Š. (66) nasukao se oko 19.30 sati. Nije došlo do onečišćenja mora, a nasukanje 24-metarskog broda izazvala je nautička pogreška zapovjednika – izvijestila je Josipa Perica Kojundžić navodeći kako očevid na mjestu nezgode provode djelatnici Lučke kapetanije Zadar. Očevid jučer, međutim, nije još bio dovršen jer je vlasnik broda morao dogovoriti i organizirati odsukanje što u ovom slučaju, kada je riječ o 24 metra dugom brodu koji je prednjim dijelom nasjeo na hridi nije baš jednostavno izvesti.

Budući da je utvrđena zapovjednikova krivnja za nezgodu, a kako neslužbeno doznajemo stoga što je krivo očitao kartu te zamijenio lokaciju na kojoj se nalazio, njemu slijedi kazna zbog izazivanja ove pomorske nezgode.

Izvor: Zadarski list