fbpx

CC kreme – BB kreme na steroidima

Novi hit proizvod na kozmetičkom tržištu je CC krema.

Nema tko nije čuo za BB kreme, ali vjerojatno do sada niste znali da je novi hit proizvod na kozmetičkom tržištu CC krema. Sama skraćenica CC stoji za Color Control ili Color Correction. Naravno, i CC kreme stižu sa azijskog tržišta, jednako kao i BB kreme.

Prenoseći sve dobre karakteristike BB krema kao što su hidratacija, revitalizacija, toniranje, zaštita od sunca, anti age učinak na nove CC kreme koje uz sve to imaju i oil-free formulu, što će oduševiti one kojima su BB kreme možda do sada bile premasne. Osobama s mješovitom te masnom kožom svakako će bolje pasati nego BB kreme do sada, jednako kao i osobama s jako osjetljivom kožom.

kreme_zena_kozmetika

Također, CC kreme imaju srednje do jako prekrivanje dok su dosadašnje BB kreme imale slabo do eventualno srednje prekrivanje. Viši zaštitni faktori, više hranjivih sastojaka, veće palete boja, dodatak kolagena, vodootpornost – sve su to karakteristike koje nikoga neće ostaviti ravnodušnima.

U novim se CC kremama pojavljuju i sastojci koje u BB kremama nisu bili vidljivi poput ekstrakta bijelog i zelenog čaja, prirodnih vitamina, ulja makadamije, sladića te su samim time ove nove formule bogate antioksidansima koji pojačavaju imunitet stanica kože i sprječavaju hiperpigmentacija lica. CC kreme u Aziji nazivaju i ‘BB kremom na stereoidima’ iako, naravno, tu nema govora o takvim sastojcima. Ove kreme ne samo da sadrže anti-age sastojke već za razliku od BB krema, CC kreme djeluju i na popravljanje postojećih problema kože lica.

Tonirane i BB kreme namijenjene su svim dobnim skupinama, ali više osobama koje nemaju nekih većih problema s licem, dok su CC kreme uz sve to namijenjene i osobama koje imaju probleme s aknama, tamnim mrljama te sivilom lica.

chanel-cc-krema

CC kreme lansirale su na tržište one iste azijske kozmetičke kompanije koje su prije par godina po prvi puta svijetu predstavile i BB kreme. Jedna od prvih kuća koja će CC kreme lansirati na europskom tržištu je kozmetička kuća Chanel sa svojom Chanel Complete Correction CC kremom dok je američkom tržištu pionir Olay s Total Effects CC Tone Correcting Moisturizer kremom. Iz P&G-a se kunu u učinkovitost kreme – smanjuje se pojava pigmentacijskih mrlja već u šest do osam tjedana korištenja.

Dakle, zaključujemo – ako želite probati nešto novo, po očekivanjima čak i bolje od tekućih pudera, a opet hranjivije poput seruma – CC kreme su definitivno stvar za vas!

Izvor: she.hr