fbpx

Centar Poluotoka postao besplatno parkiralište!

S obzirom da “povlašteni” u našem gradu ne poštuju zakone a najmanje one prometne, na intervenciju građana, objavljujemo nevjerojatnu pojavu vožnje i parkiranja strogim centrom grada koja se odvija 24 sata na dan

Mjesto događaja je ulica Š.K. Benje, za koju tvrde je jedna od prometnijih u gradu, zatim Poljana Pape Aleksandra II koja je omiljeno parkiralište posjetitelja Zagrebačke banke te zgrade HZZZ-oa.

– Nepodnošljivo je ovdje živjeti i raditi, kažu nam stanovnici obližnjih zgrada te zaposlenici pojedninih obližnjih poslovnih prostora, koji tvrde da se samo u jednom danu u jutarnjim satima spomenutim ulicama “provoza” 40-tak, poslijepodne 30-tak, a noću čak 10-tak vozila. U ljetnom terminu broj automobila se učetverostručuje. Isti su u više navrata obavijestili o ovom slučaju i PU Zadarsku.

Naime, gradska uredba o prometovanju Poluotokom govori da je promet za dostavna vozila, naglašavamo samo za gospodarski promet, dozvoljen radnim danima u dva termina: od 07h do 09h te od 13h do 15h, uz dozvolu gradskog poglavarstva.

Tko će obnoviti stoljećima stari kamen koji je vidno oštećen učestalim vožnjama, ne znamo, ali znamo da bi netko u ovom gradu trebao provoditi zakon pa tako stati na kraj ovakvim situacijama.

Kako primjećujemo, prometnih zakona i odredbi se mnogi ne pridržavaju, a o sličnima smo već pisali, pa je i ovaj slučaj dospio u rubriku ” Iznad zakona”.

Isti slučaj je potaknuo čitatelje da nam putem e-maila pošalju slike događaja.

Z.B.