fbpx

Chaisson Allen odlazi s Višnjika

Razgovarao sam s njegovim agentom, čekamo prijedlog raskida ugovora i očekujem da ćemo se korektno razići – rekao je Skroče

Nakon sinoćnjeg sastanka Nadzornog odbora KK Zadar potvrđeno je da je Chaisson Allen na izlaznim vratima kluba. Amerikanac jučer nije trenirao, a na Višnjiku ga drži još samo formalnost, odnosno ugovor, koji bi ovih dana trebao biti raskinut.

– Allen je korektan i pošten momak i sam je vidio da stvari ne idu kako je želio, niti kako smo mi željeli. Zaključili smo da je najbolje da se raziđemo. Od povratka s praznika njegova je statistika prazna i nije pružao ni približno onakve igre kao prije. Razgovarao sam s njegovim agentom, čekamo prijedlog raskida ugovora i očekujem da ćemo se korektno razići. Sigurno nećemo ponavljati greške iz prošlosti, kada su neki igrači morali biti plaćeni i nakon odlaska iz kluba – kazao je Branko Skroče, sportski direktor.

Allen je u Zadar stigao na početku sezone, nakon što je raskinut ugovor s Garyjem Ervinom, koji nije zadovoljio u pripremnom razdoblju. U dresu Zadra je odigrao 17 utakmica u ABA ligi i jednu u kupu, te je za 20 minuta u prosjeku postizao 4,9 poena (39% za dva, 27% za tri, 53% sl. bacanja), uz tri skoka i 2,2 asistencije. Hoće li klub dovesti novog igrača na poziciji playmakera?

– Trenutačno nismo u situaciji za takvo nešto. Dat ćemo priliku igračima koje imamo i pokušat ćemo napraviti najbolje što možemo pa ćemo vidjeti. Imamo još prostora za eventualno pojačanje u nastavku sezone, ali o tome sada nije bilo govora.

Kako je Romeo Travis?

– Još ćemo vidjeti hoćemo li ga voditi na završnicu kupa u Zagreb. Možda je bolje da ostane u Zadru i pokuša se zaliječiti i oporaviti najbolje što može, jer nam je potrebno da bude što spremniji za završnicu ABA lige – rekao je sportski direktor, dodavši da će konačnu odluku donijeti danas prije puta.

Izvor: Zadarski list