fbpx

Ediju Mišiću prijeti 40 godina

Mišića optužnica državnog odvjetništva tereti da je Meksikanku “odnio do ogradnog zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu na vratu” od koje je iskrvarila i umrla

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 29-godišnjega Edija Mišića zbog ubojstva Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo (1981.) , počinjenog 22. kolovoza prošle godine, koja je tri dana poslije pronađena mrtva.

Okrutno ubojstvo

U priopćenju objavljenom na internetskim stranicama državnog odvjetništva ne navodi se identitet optuženog, ali se navode inicijali ubijene Meksikane te se ističe kako je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, nakon provedene istrage, podignulo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog kaznenog djela “teškog ubojstva na osobito okrutan i krajnje podmukao način”.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je poslijepodne 22. kolovoza 2012. na južnoj padini splitske Park-šume Marjana zaskočio Selenu Macedo, koja je kao turist šetala i fotografirala, te ju je snažno uhvatio i spriječio da mu se odupre vezavši joj usta i ruke pripremljenom višeslojnom ljepljivom trakom, navodi državno odvjetništvo. Mišića optužnica državnog odvjetništva tereti da je Meksikanku nakon toga “odnio do ogradnog zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu na vratu” od koje je iskrvarila i umrla.

Zbog prikrivanja i otežanog pronalaska žrtve, tereti ga se da je truplo ugurao u udubinu zida i prekrio ga zemljanim slojem sa suhim granjem i sasušenim borovim iglicama te kamenjem kako bi ga uklopio u prirodni ambijent i učinio neprimjetnim.

U optužnici je predloženo da se Mišiću produlji istražni zatvor zbog, kako je navedeno, bojazni da će na slobodi ponoviti kazneno djelo i zbog posebno teških okolnosti u kojima je ono počinjeno, a što je optužno vijeće Županijskoga suda u Splitu prihvatilo.

Višetjedna potraga

Splitska je policija Edija Mišića, koji je s roditeljima živio u splitskoj četvrti Smrdečacu, uhitila 3. listopada 2012. Policija je tada izvijestila kako joj je u otkrivanju toga okrutnog ubojstva, koje je tjednima potresalo hrvatsku javnost, pomogao dres NK Milana, za koji je utvrđeno da je bio njegov, a pronađen je u ruksaku nedaleko od mjesta gdje je pronađena ubijena Meksikanka.

Selena Macedo je nestala 22. kolovoza na Marjanu gdje se šetala s bratom. Željela je snimiti panoramsku fotografiju Splita te se uputila prema ZOO vrtu, a nakon toga brat je više nije vidio. Policiji je rekao da ju je najprije sam tražio, a oko 22,30 sati alarmirao je upravu hostela u kojem su odsjeli. Policiju je pozvao upravitelj hostela i već je te noći na Marjanu počela potraga koja je završila 25. kolovoza 2012., kada je Meksikanka pronađena ubijena.

Izvor: Zadarski list