fbpx

Glasovac: Ne plaćajte stare račune!

Sabina Glasovac, SDP-ova vijećnica, upitala je na sjednici Gradskog vijeća kakva je budućnost Centra za mlade te se dotaknula računa za komunalnu naknadu koje Grad šalje, a koji su još iz 2001. godine, te je pozvala građane da ih ne plaćaju, već da pišu žalbe zbog zastare. Prozvala je vlast da na ovaj način, sistemom “Ako prođe prođe”, želi napuniti gradsku blagajnu.

Grozdana Perić, pročelnica UO za financije, odgovorila je da se komunalna naknada naplaćuje kontinuirano te da u svakom računu stoji i stavka o dugovanju, ako ga ima, te da Grad ne radi ništa protuzakonito.

Željko Ivančević u svom se pitanju dotaknuo plaćanja Odvodnje, koje je odnedavno za mnoge građane postalo komplicirano jer moraju prvo otići u Odvodnju po račun, pa u banku platiti, pa s plaćenim računom u Odvodnju, pa im tek tada dolaze iscrpiti septičke jame.

– Ovo je učinjeno zbog fiskalizacije, rekao je Vrančić i istaknuo da će sljedećeg tjedna Grad donijeti odluku da se građanima septičke jame prazne tri puta godišnje. Sabina Glasovac zahvalila je gradonačelniku što je time zapravo podržao njezinu inicijativu od prije dvije godine.

Izvor: ZL