fbpx

Hrvatske aplikacije na svjetskom sajmu mobilnih telefonija

Riječ je o softveru koji omogućuje nadzor i upravljanje mobilnim uređajima kako bi se na siguran i pouzdan način koristili za poslovne aplikacije, primjerice u bankama, osiguravajućim kućama, vojsci i slično.Hrvatska tvrtka IT.inteligentne tehnologije iz Zagreba, koja se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) ovog tjedna predstavlja na najvećem svjetskom sajmu mobilnih tehnologija Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni, sklopila je dogovor o partnerstvu za distribuciju svoje aplikacije proMDM s britanskom tvrtkom BlackBelt SmartPhone Defence.

O tome su danas izvijestili iz HGK dodajući da je tvrtka IT.inteligentne tehnologije na sajam u Barcelonu došla kao jedna od najboljih na natjecanju IT tvrtki koje je HGK organizirao u povodu tog sajma.Njihova aplikacija proMDM, koja je već prvog dana tog sajma našla partnera, zapravo je softver koji omogućuje nadzor i upravljanje mobilnim uređajima kako bi se na siguran i pouzdan način koristili za poslovne aplikacije, primjerice u bankama, osiguravajućim kućama, vojsci i slično.

Osim te tvrtke u organizaciji HGK na MWC-u se predstavlja još devet IT tvrtki iz Hrvatske koje su ušle u finale spomenutog HGK-ovog natjecanja, a sve sudjeluju u unaprijed dogovorenim poslovnim razgovorima sa zainteresiranim tvrtkama iz drugih zemalja.

Tim tvrtkama, koje su sve novoosnovane, startupovi i mikro tvrtke, HGK snosi troškove smještaja u Barceloni i kotizaciju za poslovne razgovore koji će se održavati svakodnevno tijekom trajanja MWC-a, od 25. do 28. veljače, navode iz HGK.

Dodaju i da se za njihovo natjecanje povodom MWC-a »Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK« prijavilo 28 timova sa svojim aplikacijama, od kojih je stručni žiri odabrao 10 za finalno natjecanje.

Ovo je druga godina kako HGK organizira natjecanje za najbolje aplikacije namijenjene telekomunikacijskom tržištu te vodi pobjednike natjecanja na predstavljanje u Barcelonu, a ujedno i prva da je HGK snosio troškove kotizacije za poslovne razgovore IT tvrtkama.

Izvor: novilist.hr