fbpx

Ibri Topiću produljen pritvor da ne bi ponovno pokušao ubiti bivšu suprugu

Muškarac koji je sredinom siječnja uhićen jer je plinom pokušao usmrtiti bivšu suprugu unatoč tjeralici koju je za njim raspisalo BiH pravosuđe ostaje u zadarskom zatvoru jer je hrvatski državljanin

Ibri Topiću (54) iz Sv. Filipa i Jakova koji je polovinom siječnja uhićen zbog pokušaja ubojstva bivše supruge Radojke Topić (50) produljen je boravak iza rešetaka zadarskog zatvora i to zbog bojazni da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Iako je za Topićem policija Bosne i Hercegovine raspisala međunarodnu tjeralicu zbog bijega iz tamošnjeg zatvora, Topić ostaje na teritoriju Republike Hrvatske jer uz bosanskohercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo, a RH ne izručuje svoje državljane.

Na radijator spojio plinsku bocu
Radojka i Ibro Topić nakon rastave su živjeli u istoj kući, on u suterenu, a ona na katu kuće i dijelu prizemlja. Policiji je njihova adresa dobro poznata zbog dugogodišnjih zategnutih odnosa i prijava koje je protiv Ibre podizala Radojka zbog obiteljskog nasilja. Situacija je kulminirala kad je Ibro polovinom siječnja, znajući da jedan radijator u Radojkinu stanu nije spojen na cijev, na cijev centralnog grijanja u podrumu spojio plinsku bocu. Ženu je oko četiri sata ujutro probudilo šištanje, neugodan miris i osjećaj u grlu koji ju je tjerao na kašalj. Probudila se i shvatila o čemu je riječ pa je odmah otvorila sve prozore i vrata i tako spasila život.

Godine u strahu
Za naš list Radojka je kazala kako je godinama izložena nasilju, no da se njezin bivši suprug vješto izvlačio pa tako i od izdržavanja kazne zatvora u BiH gdje je izdržao oko 1,5 godina od ukupno šest na koliko je bio osuđen. Također, ispričala je i kako godinama živi u strahu za život, a da je strah opravdan, navela je pokušaj gušenja plinom.

Izvor: Zadarski list