fbpx

Ivo Bilić: Promijenit ću način na koji se vodi grad

Građani moraju znati što se zbiva s njihovim novcem. Samo uspješni odgovorni i profesionalni moći će obavljati poslove u gradu.

Završnim skupom, u zadarskoj Gradskoj knjižnici, kojem je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera s područja Višnjika, Voštarnice i Masline, zadarski SDP-ovci završili su prvu fazu priprema za predstojeće lokalne izbore. Kandidati su u proteklom razdoblju obišli sve mjesne odbore, upoznali se s njihovim gorućim problemima, te izložili svoje planove i vizije na koji način misle upravljati gradom ukoliko zavrijede povjerenje sugrađana. Kao prioriteti istaknuti su pokretanje gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta te održavanje i unaprijeđivanje socijalnog standarda građana. Članovi i simpatizeri aktivno su sudjelovali u raspravi, postavljajući pitanja i nudeći prijedloge kako riješiti brojne gradske probleme.

Paralelno, završena je i implementacija kampanje „Glas po glas“ koja zahtjeva maksimalan angažman svih članova i simpatizera s ciljem osvajanja većine vijećničkih mandata u Gradskom vijeću i pobjede kandidata za gradonačelnika i zamjenike na predstojećim izborima te preuzimanja odgovornosti za grad.

GKZD2
Sabina Glasovac i Ivo Bilić

Promijenit ću način na koji se vodi grad, na koji se vode financije, da građani znaju gdje novac ide, kako, gdje i zašto se troši. Građani moraju znati što se zbiva s njihovim novcem. Samo uspješni, odgovorni i profesionalni moći će obavljati poslove u gradu. Ne zanima me kako se netko zove, odakle dolazi i sl., isključivi kriteriji biti će znanje, profesionalnost i posvećenost poslu, istaknuo je Ivo Bilić, SDP-ov kandidat za zadarskog gradonačelnika.

GKZD

Drugačiji pristup i viziju najavljenih reformskih zahvata istaknula je i kadidatkinja za njegovu zamjenicu Sabina Glasovac koja je stavila naglasak na riješavanje problema mladih.

Kad sam se uključila u Forum mladih SDP-a 1997. godine, mislila sam da mi mladi imamo najveće probleme na svijetu, da nemamo ništa, i to me potaknulo na intezivniji politički angažman. Međutim ono što me žalosti je da danas ne vidim napredak, nego naprotiv, situacija je i lošija. Minimum koji je mladima potreban je osigurati jedan multifunkcionalni prostor u kojem se mogu baviti sadržajima koji ih čine sretnima. Mogu jamčiti da ćemo konačno otvoriti Centar za mlade, a zalagat ću se da neka vrsta centra za mlade bude i u svakom kvartu. To ne moraju biti nekakva velebna zdanja, to može biti pokoja prostorija u kojoj mladi glazbeni bendovi mogu imati probe, likovne grupe svoje radionice i sl. Danas je žalosna situacija da mladi, koji si to mogu priuštiti, borave u kafićima, dok ostali svoje vrijeme provode na zidićima, istaknula je Glasovac.

[vsw id=”792Q9b8_K1I” source=”youtube” width=”525″ height=”330″ autoplay=”no”]

Z.B.