fbpx

Je li Dwight Thorne treća sreća?

Dwight Thorne novi je igrač Zadra, objavio je klub na svojim službenim internet stranicama. Riječ je o 25-godišnjem razigravaču, visokom 190 centimetara, rođenom u Arlingtonu u američkoj saveznoj državi Texas. Karijeru je započeo na sveučilištu Colorado, nastavio u razvojnoj NBA ligi, a u sezoni 2010./11. prvi je put zaigrao profesionalnu košarku u Europi.

Nastupao je za njemačkog drugoligaša Karlsruhea, gdje je u 29 utakmica bio na prosjecima od 10,5 poena (40% za dva, 40% za tri, 87% sl. bacanja) i 2,2 asistencije za 28 minuta. Potom se vratio u SAD-a, a ovu je sezonu počeo u grčkom prvoligašu Peristeriju, za kojega je odigrao 17 utakmica i za nešto više od 27 minuta prosječno bilježio 10,9 poena (52% za dva, 33% za tri, 73% sl. bac.), uz 2,6 skokova i 2,1 asistenciju.

Posljednju utakmicu odigrao je prije svega četiri dana protiv Olympiacosa, te je u visokom porazu postigao 12 poena, uz tri skoka i dvije asistencije. Dolazak trećeg američkog playmakera u Zadar očekuje se već sutra, kada će biti podvrgnut liječničkom pregledu. Hoće li, nakon Garyja Ervina, koji je odradio samo dio priprema, ali nije nastupio ni na jednoj službenoj utakmici, te Chaissona Allena, koji je ubilježio 17 nastupa u ABA ligi, ali nije donio ono što su u klubu očekivali, Thorne napokon biti onaj pravi, vidjet će se vrlo brzo.

Izvor: Zadarski list