fbpx

Jovanović sutra u Zadru predstavlja provedbu “Živjeti zdravo”

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović sa suradnicima sutra, 19. veljače, boravit će u službenom posjetu Zadru. Tom će prilikom, zajedno s članicom Povjerenstva za izradu Kurikuluma zdravstvenog odgoja dr. sc. Sanjom Musić Milanović, u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje predstaviti provedbu 1. modula Zdravstvenog odgoja – Živjeti zdravo. Prezentacija će početi u 10.45 sati.

U sklopu oglednog sata modula Živjeti zdravo bit će predstavljen edukativni materijal koji se sastoji od brošure „Živjeti zdravo”, namijenjene učiteljima razredne nastave, te edukacijskog paketa za svakodnevno 10-minutno vježbanje koji se sastoji od DVD-a, plakata i uputa za učitelje.

U pratnji ministra u Zadar dolaze Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, mr. sc. Petar Šokić, voditelj Službe za kapitalne investicije, proračun i računovodstvo, Ivana Kalogjera, gl. savjetnica ministra, Sabina Glasovac, savjetnica ministra za odgoj i obrazovanje te Sanja Polić, tajnica Kabineta ministra.

Posjet Zadru ministar će iskoristiti i za obilazak Centra za rehabilitaciju i odgoj mladih i djece s posebnim potrebama Mocire. Riječ je o objektu koji je trebao biti dovršen još 2007. godine, a koji je još u gradnji. Kako je završetak radova u Mocirama jedan od prioriteta Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Vlade RH, ministar Jovanović sazvao je radni sastanak s predstavnicima Grada. Sastanak će se održati u prostorijama Gradske uprave (Narodni trg 1) s početkom u 14 sati. Cilj je sastanka pronaći model za nastavak radova na objektu kako bi Mocire konačno započele s radom. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare.

Z.B.