fbpx

Kapović se ne javlja – vrtić ne radi, naknade ne stižu

Nakon gotovo šezdeset radnih dana čekanja da se vrtić otvori ne javljaju se ni načelnik, ni ravnateljice

Prošlo je više od dva mjeseca od kada je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović obećao da će se otvoriti virski dječji vrtić “Smješko”, no još uvijek nije otvoren. Na stranu načelnika stala je tada i ravnateljica vrtića Jagoda Radović pritom iskazujući puno razumijevanje za roditelje uvjeravajući ih sve putem medija da će se situacija uskoro promijeniti na bolje. Danas nakon gotovo šezdeset radnih dana ne javlja se ni načelnik, ni ravnateljica.

Jedino što se na Viru u međuvremenu promijenilo po ovom pitanju jest da se nezadovoljstvo roditelja dodatno povećalo. Najnezadovoljniji su roditelji predškolske djece čija su djeca već izgubila pola godine pripreme za osnovnu školu. Ne treba posebno naglašavati da je zakonsko pravo djece na predškolsko obrazovanje.

– Naša djeca nemaju vrtić od 15. listopada 2011. godine, a neka od 1. srpnja 2012. godine. Od tog datuma niti jedno dijete ne ide u vrtić, znači ne odrađuje se satnica i priprema za predškolce, a nova zgrada vrtića stoji prazna već četiri godine. Obećano je da će biti otvoren još u siječnju prošle godine, ali još ništa, piše jedna virska majka.

Priča s virskim vrtićem počela je kada je prekinut ugovor s prijašnjim najmodavcem prostora. “Vatrogasno” rješenje nađeno je u prostorijama virske župe koje su vrtiću dane na korištenje besplatno. Plaćani su samo troškovi.

U Uredu državne uprave taj prostor su ocijenili neadekvatnim, tako da se ove godine nije započelo s pedagoškom godinom u njima već se čeka otvaranje novog vrtića. U istoj zgradi po planu će biti ambulanta sa stanom za liječnika.

OBEĆANJA DOLAZE, NOVAC NIKAKO
Na Viru nema problema samo s vrtićem nego i s isplatama novčanih naknada za novorođenu djecu. Ima roditelja koji tu naknadu čekaju još od srpnja 2011. godine, kada su predali papire. Obećanja dolaze, ali novac nikako.

Izvor: ZL