fbpx

Kombinacija tenka, kombija i DJ štanda

Trebalo im je četiri godine, 60.000 eura i više zavarivanja nego na Željezničkom mostu na Savi, ali Bernd Berger i njegova ekipa uspjeli su napraviti ultimativno DJ party vozilo za snijeg.

Opisali su ga riječima “super stylisches pistengerät,” što bi se ugrubo moglo prevesti kao “super elegantan uređaj za vožnju po stazama”. Dijete koje izgleda kao da je nastalo iz ljubavi tenka i Volkswagenovog T1 kombija iz 1966. može se podjednako dobro kretati po snijegu i po pijesku.

Bilo da se party održava na skijaškoj stazi ili na plaži, ovo vozilo će uz pomoć “gusjenica” bez problema stići do odredišta. Vozilo je inače naručeno 2005. godine, međutim trebalo je puno pokušaja i truda da se dođe do današnjeg u potpunosti funkcionalnog DJ party vozila.

“Glavni problem bio je tijelo VW-a”, rekao je Berger za Wired, “jer je bez šasije cijela struktura bila ugrožena”.

Naravno, samo rezanje i odbacivanje krova nije pomoglo. Rješenje se sastojalo u opremanju ovog kombija s bočnim čeličnim šipkama i zavarivanju prednjih vrata, ostavljajući klizna vrata na strani suvozača kao jedini način da se uđe u njega.

Platforma za DJ-a podiže se pneumatikom na visinu od oko tri metra, a plastični krov jamči da će DJ ostati suh i u slučaju padalina.

Vozilo pokreće Ford Taunus V4 motor, no dakleko impresivniji je subwoofer snage 1000 vata, 5-kanalna mikseta Behringer i dva Technicsova 1210 gramofona. Za napajanje se brine Hondin generator.

Berger tvrdi da postava za party u planinama može biti spremna za samo tri minute, ali potrajat će dok ovo vozilo stigne do tamo jer mu je maksimalna brzina 4 km/h, a teži više od dvije tone.

Unatoč tome, ekipa je osmislila neke zanimljive načine kako se popeti na vrhove planina kako bi sudjelovala na nekim promotivnim događajima. Provjerite fotogaleriju iznad i pogledajte kako su to učinili.

Izvor: net.hr/sb/Wired