fbpx

Koncept BMW M9

Ideja o novom BMW superautomobilu stara je već nekoliko godina, no sada je nezavisni dizajnerski studio Radion Design predstavio svoju verziju BMW-a M9.

Na fotografijama futurističkog M9 vidljivi su klasični dizajnerski elementi po kojima je BMW prepoznatljiv, primjerice prednja “bubreg” rešetka i farovi (sada više u obliku slova C). Automobil je također dobio tradicionalnu dugu haubu i kratke prevjese što zajedno s nižim stavom doprinosi agresivnom efektu.

0865007.55

Kod ovog sportskog dvosjeda linija krova se blago spušta prema stražnjem kraju na kojem se nalazi spojler. Prednja i stražnja svjetla sadrže LED rasvjetu, što dodatno doprinosi atraktivnom izgledu.

Kako piše Bmwblog.com, koncept M9 se može opisati kao kombinacija između GT automobila i “high-performance” vozila.
Riječ je o jednom od onih automobila koji se može natjecati čak i na razini Ferrarija. Naravno, ako bude imao adekvatan pogonski agregat.

0868007.55

U Radion Designu kažu da je osnova ideja prilikom dizajniranja koncepta M9 bila da se primjeni “drugačija filozofija od one koju obično primenjuju dizajneri BMW-a”.

Jasno, ovo je dizajnerska fantazija, no zanimljivo je vidjeti što ljubitelji BMW-a mogu sve smisliti u svoje slobodno vrijeme.

0874007.55

Izvor: net.hr/ sb/Bmwblog.com