fbpx

Kontroverzni zadarski odvjetnik Buljan “olakšao” Barbarošu za 137.000 kuna

Buljan, u to vrijeme predsjednik udruge moto-nautičkog kluba “Formula 2000” i organizator svjetskog prvenstva u utrci motornih čamaca s Barbarošom je dogovorio smještaj natjecatelja i njihovu prehranu

Ni zadarski policajci jučer nisu uspjeli pronaći kontroverznog odvjetnika Davora Buljana na njegovim zadarskim adresama, na Poluotoku i Voštarnici, pa je postupak koji je trebao protiv njega započeti pred sutkinjom Danijelom Zubčić Poljak zbog prijevare još jednom odgođen.

Buljan je optužen da je još u kolovozu 2003. godine ostavio nepodmiren račun u Presidentu, hotelu s četiri zvjezdice u vlasništvu zagrebačkog hotelijera sa zadarskom adresom Zdravka Barbaroše. Buljan, u to vrijeme predsjednik udruge moto-nautičkog kluba “Formula 2000” i organizator svjetskog prvenstva u utrci motornih čamaca s Barbarošom je dogovorio smještaj natjecatelja i njihovu prehranu. Njihov račun koji je tada iznosio 137 tisuća kuna trebao mu je podmiriti Visa i American karticama, no ni do danas nije.

Protiv Buljana se osim ovog postupka vodi još nekoliko na istom sudu, a koncem prošle godine Županijski sud u Zadru potvrdio mu je nepravomoćnu presudu koju mu je početkom lipnja 2012. godine zbog prijevare dvojice američkih Hrvata izrekla sutkinja Ana Brkić osudivši ga na 15 mjeseci zatvora, s rokom kušnje u trajanju od četiri godine.

Izvor: ZL