fbpx

Korisnici iPhonea imaju veće račune od korisnika Androida

Korisnici koji posjeduju iPhone troše malo više novca na račune nego korisnici Android telefona.

Kako piše AllThingsD, novo istraživanje koje je provela organizacija Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) otkrilo je da je tipični mjesečni račun redovito viši za korisnike u SAD-u koji posjeduju iPhone. Naime, gotovo šezdeset posto svih iPhone korisnika potroši najmanje 101 dolar ili više na plaćanje mjesečnog računa.

Osim toga, oko deset posto američkih vlasnika iPhonea probije granicu od 200 dolara kada je riječ o mjesečnoj uplati mobilnim opereterima kao što su AT&T ili Verizon. Za usporedbu, oko 53 posto korisnika Androida probije granicu od 100 dolara mjesečno za plaćanje računa.

Premda Windows Phone korisnici također imaju relativno visoke mjesečne račune, jer 56 posto njih mjesečno potroši više od 100 dolara mjesečno, samo četrdeset posto korisnika BlackBerryja pogođa troznamenkasta brojka na njihovim mjesečnim računima.

Iznos koji se odnosi na BlackBerryje je gotovo identičan iznosu mjesečnih računa za korisnike mobilnih telefona koji nisu klasificirani kao smartphonei.

Ovo istraživanje obuhvatilo je potrošnju na pakete usluga koji uključuju minute, tekstualne poruke i podatkovni promet kao i dodatne naknade mobilnih operatera.

Istraživanje nije analiziralo na koje su aplikacije ispitanici trošili novac preko različitih platformi.

Na pitanje o razlici između iPhone i Android korisnika, partner CIRP-a Michael Levin je odgovorio: “Mi smatramo da to ima veze s njihovim podatkovnim tarifama i operaterima, a ne s njihovim navikama korištenja.

Svi su oni na skupim podatkovnim tarifama, za razliku od Android korisnika, od kojih su neki na prepaid ili na nesubvencioniranim tarifama s regionalnim operaterima”.

Osim podataka o potrošnji na mjesečne pakete usluga, analiza CIRP-a obuhvatila je i podatke o tome koliko je svaka platforma uspješna u zadržavanju svojih korisnika prilikom promjene ili nadogradnje smartphonea.

Primjerice, Android i iOS platforme su bile uspješne u privlačenju novih korisnika koji su prethodno imali smartphone s operativnim sustavom Windows ili BlackBerry.

Osim toga, Apple je najuspješniji u zadržavanju korisnika koji su prethodno već koristili neku iOS platformu.

Izvor: net.hr