fbpx

Majci zlostavljačici produljen istražni zatvor

Kako istraga u slučaju seksualnog zlostavljanja 11-godišnjeg dječaka nije još okončana, njegovoj je majci, koja se od 4. siječnja nalazi iza rešetaka, produljen pritvor

Majci (37) koja je zbog sumnje da je seksualno iskorištavala svog 11-godišnjeg sina zatvorena u istražni zatvor u Zadru produljen je boravak iza rešetaka. Žena je uhićena 4. siječnja nakon čega joj je određen jednomjesečni istražni zatvor, no istraga u ovom slučaju koji je sablaznuo ponajprije ženine sumještane na jednom zadarskom otoku, a potom i širu javnost, se nastavlja.

Podijeljeno skrbništvo

Otočanka je, kako smo doznali, sa svojim sinom živjela u dijelu obiteljske kuće, a s dječakovim ocem imala je podijeljeno skrbništvo. U kratkom razgovoru dječakov nam je otac potvrdio kako je po njezinu uhićenju skrbništvo po hitnom postupku ustupljeno njemu. Kivan je, međutim, što službe, a ponajprije Centar za socijalnu skrb, nisu ranije poduzele neke konkretnije korake. Osim 11-godišnjeg dječaka žena ima i 18-godišnju kćer koja je, kako je sama ispričala, godinama bila žrtva majčina zlostavljanja.

Progovorila i sestra

Osim obitelji to su, kako je ispričala djevojka, znali i socijalni radnici, no nitko nije ništa poduzimao. Štoviše, djevojka je “etiketirana” kao problematična, a u nekoliko navrata je bila i hospitalizirana. Zbog problema je čak pokušala i suicid. Spasila se s punoljetnošću, no i otkrila da majka zlostavlja i brata. Djevojka je stoga uputila apel svim nadležnim institucijama da počnu raditi svoj posao i pomognu djeci koja su izvrgnuta bilo kojoj vrsti zlostavljanja.

Dječak je, kako doznajemo, nakon majčina uhićenja dobro te je pod nadzorom socijalnih radnika.

Izvor: ZL