fbpx

Najromantičniji grad “spavat će” na Dan zaljubljenih?!

Stara gradska jezgra opet će postati odredište Zadrana i gostiju kada se dogodi zasićenje s “jeftinim” centrima, smatra Šupe, dodajući da se slaže kako se titula najromantičnijeg grada može dobro iskoristiti u turističke svrhe, a upravo se Dan zaljubljenih nameće kao prava prilika da se romantičnost Zadra stavi na (raz)glas

Zadar ima staru gradsku jezgru poput velike kulturno-povijesne pozornice, ima najljepši zalazak sunca, rivu s Pozdravom suncu i Morskim orguljama i – titulu najromantičnijeg grada, a to, čini se, nije dovoljno razbudilo sve turističke djelatnike.

Romantičnost na (raz)glasu
Naime, ako se izuzmu hotelijeri koji Valentinovu prilagođavaju aranžmane pa čak i jelovnike, pored ostalih će Dan zaljubljenih, 14. veljače, proći gotovo neopaženo iako je to dobra prilika za produženje sezone i za dinamičniji i sadržajniji “Đir po gradu”.

Kako je najavljeno, danas odlazi klizalište ispod crkve sv. Marije, a “Đir” ide dalje pa bi bilo dobro da se uskoro susretne s Valentinovom kako bi ova akcija imala još bolji učinak.

Direktor zadarske Turističke zajednice Zvonko Šupe kaže kako je klizalište ipak uspjelo u oživljavanju Poluotoka, no da bi bilo još bolje i romantičnije da klizalište nije pod šatorom, nego da se moglo i vidjeti.

– Klizalište nigdje nije zatvoreno, bilo bi ljepše i romantičnije da je otvoreno, no i ovako ono je uspjelo privući ljude na Poluotok, a stara jezgra opet će postati odredište Zadrana i gostiju, kada se dogodi zasićenje s “jeftinim” centrima, smatra Šupe, dodajući da se slaže kako se titula najromantičnijeg grada može dobro iskoristiti u turističke svrhe, a upravo se Dan zaljubljenih nameće kao prava prilika da se romantičnost Zadra stavi na (raz)glas.

Valentinovski jelovnik
Jer, vrlo brzo, kaže Šupe, ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju postat će stvarnost dolazak europskih turista na vikend u Zadar, a romantičnost, slaže se on, dobar je mamac turistima ne samo za Valentinovo, nego cijele godine.

Ovu godinu zadarska Turistička zajednica za Valentinovo nije spremala poseban program, no ideja da se Valentinovo “prigrli”, možda zaživi iduće godine i okupi sve vezane za turizam i promociju grada koji treba znati koristiti sve potencijale koje ima.

Iako su zadarski ugostitelji i obrtnici, po saznanjima Stipe Kneževića, predsjednika zadarske Obrtničke komore, zaboravili da bi mogli iskoristiti Valentinovo za poziv zaljubljenim što bi oživjelo i “pomladilo” staru gradsku i savršeno se uklopilo u “Đir po gradu”, Knežević se nada da će se i to promijeniti jer, slaže se, bolje bi bilo kada bi najromantičniji grad za Valentinovo imao i neke romantične sadržaje.

Za takve sadržaje pobrinut će se svakako hotelijeri koji se inače znaju odrediti i postaviti prigodno, a zadarskim je još kao naručena došla ova lijepa titula pa oni ne bi trebali imali problema s popunjavanjem kapaciteta.

Mladenka Štura, direktorica hotela Bastion, potvrđuje da će “Bastion” i “Art” za Valentinovo biti prigodno “obojeni”, a i prošle godine su se inspirirali Valentinovom.

– Imamo aranžmane za Valentinovo, a zasigurno i drugi hotelijeri. U ‘Artu’ imamo i posebni jelovnik. Valentinovo se može i bolje turistički iskoristiti, ističe Štura.

Istina, najromantičniji grad ne bi trebao “prespavati” Dan zaljubljenih.

Izvor: Zadarski list