fbpx

Naljepše haljine s dodjele Oskara

Eterične siluete i valovite kose dale su crvenom tepihu Oskara u nedjelju patinu staroga Hollywooda, kada su ovogodišnje vodeće glumice svijeta stizale u holivudski Dolby Theater na dodjelu najznačajnijih filmskih nagrada na svijetu. “Ove godine nemamo ‘miss svijeta’, sve su pokazale vrlo dobar ukus”, rekla je Avril Graham, urednica modnog časopisa Harper’s Bazaar.

Jennifer Lawrence (22), nominirana za najbolju glumicu za ulogu u filmu “U dobru i u zlu”, oduševila je kritičare svojom bijelom Diorovom haljinom. Glumica, koja je ujedno i zaštitno lice Diorova brenda Miss Dior, rekla je kako je to jedina haljina koju je probala za dodjelu Oscara. Još jedna Diorova “ambasadorica”, Charlize Theron, također je nosila bijelu haljinu tog francuskog brenda. Zvijezda “Jadnika” Amanda Seyfried zasjala je u haljini Alexandera McQueena, dok je nominirana u kategoriji najbolje ženske sporedne uloge Anne Hathaway dobila i dobre i loše kritike noceći roza Pradu.

Jessica Chastain, nominirana za najbolju žensku ulogu u filmu “Zero Dark Thirty”, prizivala je glamur staroga Hollywooda svojom Armani Prive haljinom zlatne boje, uz blage valove na kestenjastoj kosi. “Forme su bile vrlo oštre, a opet jednostavne, ne preraskošne. Bio je to ujednačen stil, od vrha do dna”, rekao je Hal Rubenstein, urednik InStylea istaknuvši posebno Jennifer Hudson u plavom Robertu Cavalliu, Nicole Kidman u crnoj haljini L’Wrena Scotta i Jessicu Castain u zlatnom Armaniu.

Catherine Zeta Jones u zlatnoj haljini kreatora Zuhaira Murada i Halle Berry u srebrno-crnom Versaceu slijede taj trend, dodao je Rubenstein. Reese Witherspoon istaknula se kobalt plavom haljinom Louisa Vuittona, Kerry Washington Miu Miu opravom, a Jennifer Garner, držeći za ruku supruga bena Afflecka, nosila je gracioznog, ljubičastog Guccia.

lepeaaa_556448S0

oscar24_556441S0

oscar2_556418S0

oscar7_556423S0

oscar11_556427S0

oscar16_556432S0

oscar17_556433S0

Izvor: Jutarnji list