fbpx

Nazor: Ne znam jesam li ja lud ili netko drugi

Poznajete košarkaške elemente i sve ste vidjeli. Na posljednjoj utakmici protiv Cedevite smo primili tricu nakon očitih koraka, a sada je Vragović izišao izvan granica igrališta i iz tog napada zabio tricu – rekao je trener Zadra

“Težak poraz, koji nas je doveo u vrlo neugodnu situaciju”. Tim je riječima Ante Nazor počeo konferenciju za novinare nakon petog ovosezonskog poraza u dvorani Krešimira Ćosića. Nakon Olimpije, MZT-a, Krke i Cedevite, bodove je s Višnjika odnio i Široki. Ritma, kojega su Zadrani htjeli nametnuti od početka utakmice i koji ih je trebao odvesti ka pobjedi, nije bilo.

– Loše smo reagirali, posebno obrambeno na otvaranju utakmice. U prvom poluvremenu smo primili dosta koševa. U trećoj četvrtini smo iznenadili protivnika zonskom obranom, podigli smo agresivnost i preokrenuli tijek utakmice, ali nažalost, nismo imali dovoljno koncentracije da je privedemo kraju.

Domaća gostovanja

Trener Zadra nije izravno prozvao suce, ali je iz njegovog nastupa bilo i više nego jasno što misli o toj temi.

– Smatram da je i dosta drugih stvari utjecalo na rezultat. Ne mogu ništa zamjeriti mojim igračima, koji su bili borbeni.

Koje su te druge stvari?

– Poznajete košarkaške elemente i sve ste vidjeli. Na posljednjoj utakmici protiv Cedevite smo primili tricu nakon očitih koraka, a sada je Vragović izišao izvan granica igrališta i iz tog napada zabio tricu. Ne znam jesam li ja lud ili netko drugi. Neću ni govoriti o određenim kriterijima, prekršajima i dozvoljavanju grube igre, posebno dole. Unutar zicera koje smo promašili bilo je dosta faulova koji su se mogli suditi. Malo sam emotivan, ali smatram da gostujemo kod kuće – otvorio je dušu Nazor.

Na pitanje kako komentira dva prekršaja u napadu Morovića u odlučujućim trenucima susreta, kazao je.

– Jones je stalno radio nošenu pa nije bilo sankcija.

Zasluženo smo pobijedili

S druge strane, Damir Vujanović, trener Širokog, bio je kud i kamo mirniji i zadovoljniji od svog kolege.

– Očekivali smo izuzetno tešku utakmicu i takva je bila. I Zadar i mi smo u sličnoj situaciji u borbi za ostanak u ABA ligi. Nakon domaćeg poraza od Cibone, gdje smo imali praktički dobivenu utakmicu, malo smo psihički potonuli, ali dobrim radom kroz tjedan i pripremom, momci su pokazali karakter. I ovaj put smo imali crnu rupu u trećoj četvrtini, kada nam je Zadar napravio seriju 25:6. To nam se stalno ponavlja i morat ćemo na tome raditi, međutim, momci su zaista odigrali 35 minuta odlično. Poštivali su ono što smo se dogovorili i mislim da smo zasluženo pobijedili. Ovo nam je vrlo važna pobjeda, jer je naš jedini cilj ove sezone ostanak u ABA ligi, kako bi i sljedeće sezone u našoj dvorani mogli gledati protivnike poput Zadra, Cibone, Cedevite…

Allen na odlasku?
Nazor je u završnici susreta htio uvesti u igru Chaissona Allena, ali Amerikanac nije htio.

– Samo sam ga pitao je li spreman – rekao je trener Zadra.

I rekao je da nije?

– Da.

Što radi ako nije spreman?

– Očito nije bio spreman za posljednju minutu i pol.

Je li onda takav igrač višak?

– Da. Vidjet ćemo. Sve ćemo analizirati. Nećemo donositi odluke vruće glave – izjavio je Nazor nakon utakmice.

Izvor: ZL