fbpx

Nema euforije, slijedi gostovanje u Kranjčevićevoj

Sve ono što smo se dogovorili u svlačionici oni su na travnjaku proveli u djelo. Bez obzira na težak i blatnjav teren nismo nabijali lopte, igrali smo od noge do noge, a to je ono što sam od njih tražio – kazao je Milin

Možda se netko nadao, ali rijetko tko je očekivao da će Zadrani u proljetni dio prvenstva ući pobjedom nad Interom. I to još na gostovanju. Očito su se u prvoligašu sa Stanova studiozno pripremili za ovu utakmicu i uz puni angažman došli do velika tri boda. Tijekom priprema puno smo puta mogli čuti da Zadrani tempiraju formu upravo za tri prva kola koja mogu uvelike odrediti daljnji tijek borbe za očuvanje prvoligaškog statusa. Prva prepreka je više nego uspješno preskočena. Čitajući izvještaj s utakmice u Zaprešiću stječe se dojam da su Zadrani bili opasniji suparnik i da su pitanje pobjednika mogli riješiti i prije 88. minute kada je mladi Stipe Perica poslao loptu u mrežu iza nemoćnog Delača. Tijekom jeseni prvoligaš sa Stanova nerijetko je primao golove na otvaranju utakmice i u završnici. Ovoga puta ne samo što nisu popustili u početnim minutama, već su do pobjede došli nekoliko minuta prije posljednjeg sučeva zvižduka. Ako se po jutru dan poznaje ovo proljeće moglo bi biti vedro. Uz naglasak, tek je počelo.

– Što reći osim da je sve bilo odlično za nas u Zaprešiću. Pobijedili smo i na najbolji mogući način otvorili nogometno proljeće – kazivao je jučer prezadovoljni Ferdo Milin, trener prvoligaša sa Stanova.

Provođenje dogovorenog

– Odgovara nam i to što je Istra 1961 odigrala neriješeno protiv Lokomotive. Šteta što je Cibalia pobijedila Osijek, ali nije to ništa što na bilo koji način umanjuje ovu našu pobjedu u Zaprešiću. I Zagreb je poražen u Splitu. Preskočili smo Zaprešićane na ljestvici i na ovaj im način uzvratili za onaj neugodni poraz u Zadru.

Zadrov strateg nije propustio priliku još jednom čestitati svojim igračima.

– Čestitao sam već svojim igračima, ali nije naodmet da im još jednom čestitam. Sve ono što smo se dogovorili u svlačionici oni su na travnjaku proveli u djelo. Bez obzira na težak i blatnjav teren nismo nabijali lopte, igrali smo od noge do noge, a to je ono što sam od njih tražio. Upravo tako, kroz igru tražili smo i stvarali prilike. Jednu takvu u 88. minuti smo i iskoristili. S Mršićem sam puno puta tijekom ovih priprema pričao o ovakvim situacijama da iz slobodnjaka šalje loptu prema prvoj vratnici i da jedna lopta mora ući u suparničku mrežu. Tako se i dogodilo.

Stječe se dojam da ste pitanje pobjednika mogli riješiti i prije 88. minute.

Mnoštvo prilika

– Istina, imali smo više prilika od domaćina, pogodili smo čak i vratnicu. Svjesno smo prepustili Interovim stoperima da oni vode igru i tjerali ih da igraju u širinu. S druge strane to nam je otvaralo dosta prostora da prijetimo iz kontri i polukontri. Zato smo i stvarali dosta prilika tijekom ove utakmice. Onom što me posebno raduje je da smo prilike stvarali iz igre i to nas čini optimističnima uoči nadolazećih utakmica.

Milin se odmah okrenuo sljedećoj utakmici, gostovanju u Kranjčevićevoj.

– Ne da nema euforije ovom pobjedom, već je ona strogo zabranjena. Čim je završila utakmica u Zaprešiću otpočeli smo s pripremama za gostovanje kod Zagreba. Oni su poraženi u Parku mladeži što nam, naravno, odgovara. Dat će sve od sebe da protiv nas na svom travnjaku dođu do pobjede. Na nama je da ih u tome onemogućimo.

Ćiro Blažević je nakon poraza od Splita komentirajući pobjedu Zadra rekao da Zagreb neće ispasti iz Lige. Odgovor na njegovu tvrdnju?

– Nema odgovora, drago mi je što je Ćiro tako najavio naš dvoboj u Kranjčevićevoj jer to garantira da će utakmica biti prava. I nama daje dodatni motiv – kazao je na kraju razgovora Milin.

Izvor: ZL