fbpx

Niz krađa i provala diljem županije

Mladići ukrali whisky, zaprijetili nožem pa zbrisali

Na Putu Bokanjca u petak navečer u trgovini u vlasništvu 59-godišnjakinje trojica mladića su uzela i stavila u ruksak dvije boce alkoholnog pića whisky “Ballantines”. Naravno, nisu imali namjeru platiti, a kada ih je prodavačica zamijetila i upozorila, oni su uz prijetnju nožem zadržali i ukrali piće koje je koštalo 230 kuna. Tijekom noći s petka na subotu na Putu Petrića u Zadru provaljeno je u kafić u vlasništvu 55-godišnjaka. Ukradeno mu je više tisuća kuna i boca alkoholnog pića. U mjestu Briševo, na predjelu Mazije iste je noći nepoznati počinitelj provalio u trgovinu mješovite robe odakle je odnio razne vrste cigareta, suhomesnate proizvode i nekoliko tisuća kuna, a u Sukošanu je, također netko provalio u trgovinu i ukrao veću količinu raznih cigareta i drugih artikala. U ulici Bana Josipa Jelačića u Zadru lopov je provalio u stan 73-godišnjakinje i odnio joj zlatninu u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Noću s četvrtka na petak u Obrovcu provaljeno je i u kiosk. Nestala je veća količina cigareta. U Zatonu je razbojnik provalio i opljačkao benzinsku postaju, a i u ovom su slučaju ukradene cigarete u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Lopov odnio 11 poklopaca sa šahtova

U noći s četvrtka na petak, mjesto “radnje” je opet bio Lisičić gdje je nepoznati počinitelj provalio u trgovinu i opet su u pitanju bile “samo” cigarete, a u Posedarju, ispred stambenih zgrada u vlasništvu jednoga građevinskog poduzeća, policiji za sada nepoznati kradljivac, odnio je 11 poklopaca sa šahtova i pet metara višežilnog kabela za vanjsku rasvjetu čime je poduzeću pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna. U industrijskoj zoni u Murvici Donjoj ukradeno je 15 rešetkastih poklopaca za slivne vode. Šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Četvorica Zadrana ukrali deset bicikli

Nakon okončanog krim-istraživanja, zadarski su policajci otkrili tko je kriv za krađu čak deset bicikli na području grada. Radi se o jednom maloljetniku u dobi od 17 godina te 18-godišnjaku, 27-godišnjaku i 30-godišnjaku iz Zadra. Oni su tijekom prošle i početkom ove godine ukrali sve te bicikle i sada će zbog toga kazneno odgovarati.

Izvor: ZL