fbpx

Novi Golf u Hrvatskoj: Veći, štedljiviji i još bolje opremljen

Golf sedme generacije stigao je u domaće salone po osnovnoj cijeni od 124.800 kuna s motorom od 85 KS, ručnim klima-uređajem, ESP-om i 7 zračnih jastuka

Sedma generacija Golfa stigla je u domaće autosalone. Novi je Golf tradicionalno dizajnom vrlo sličan prethodniku, ali je zato tehnički potpuno promijenjen. Zasnovan je na novoj platformi koja ima veći međuosovinski razmak, a time i više prostora u unutrašnjosti, pa prtljažnik zaprima 380 litara prtljage. Iako istih nazivnih snaga i veličine, motori su potpuno novi te ponajprije ekonomičniji. U ponudi su tri benzinca i tri dizelaša. Osnovni Golf VII je tzv. model za oglase – ima 1.2 TSI motor s 85 KS i dolazi samo s osnovnim paketom opreme. Usprkos prethodnim najavama o znatno nižoj cijeni, stoji 124.800 kuna, što je ipak povoljnije od prethodnika zbog više serijske opreme.

Standardno, naime, stiže sa sedam zračnih jastuka, ESP-om, ABS-om, ručnom klimom, el. prozorima sprijeda i retrovizorima te 5-inčnim touch-screen zaslonom. Najviše će se vjerojatno tražiti 1.6 TDI sa 105 KS, a on s paketom Comfortline stoji 170.800 kuna.

Izvor: 24 sata