fbpx

Nožem naoružani razbojnik opljačkao trgovkinju, policija pojačala kontrole

Nožem naoružani razbojnik upao je u trgovinu mješovite robe na Plovaniji oko 18 sati. Zaprijetio je trgovkinji nakon čega mu je ona dala novac iz blagajne. Odnio je manji novčani iznos

Čak 12 razbojništava dogodilo se od početka ove godine, odnosno u svega 47 dana, a posljednje u subotu na predjelu Plovanije.

Policija je izvijestila da je, njima još uvijek nepoznati razbojnik, maskiran i naoružan nožem u 18,05 sati upao u trgovinu mješovite robe u Ulici Admirala Jakova Šubića od Cezana. Razbojnik je nožem zaprijetio 43-godišnjoj trgovkinji koja se u tom trenutku s njim našla “oči u oči” sama. U strahu za svoj život žena je otvorila blagajnu i dala mu novac nakon čega je pljačkaš pobjegao u nepoznatom smjeru. Sa sobom je odnio tek manji novčani iznos, no to ne umanjuje stres koji je nesretna žena proživjela.

Policija je protiv nepoznatog razbojnika državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a kako bi doskočili pljačkašima pojačane su policijske patrole na području grada i okolnih mjesta.

Prošlu, 2012. godinu policajci su u svojim statistikama zatvorili s ukupno 52 razbojništva na području pod nadležnosti PU zadarske, a od toga ih je nešto manje od 70 posto razriješeno, odnosno pronađeni su i prijavljeni počinitelji.

Izvor: Zadarski list