fbpx

Ocu rekao da je pao s bicikla jer je htio zaštititi okrivljenog

Jučer je svjedočio Zvonimir Kardum. I on je bio ozlijeđen u nesreći, ali ništa nije htio reći ni svom ocu, jer je htio zaštiti Pejazića i jer je mislio kako se ništa loše nije dogodilo. Šokirao se kada je čuo da je dan kasnije Pavo Marjanović – umro

Krenuli smo u disko, sletjeli s ceste, a ja sam zatim otišao kući i poslije toga na Hitnu i to je sve čega se sjećam – rekao je jučer na Općinskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem Domagoja Kurobase u ulozi svjedoka – Zvonimir Kardum (31).

No nije sve ostalo na tome jer je potom osim tužitelja Ivice Škare i odvjetnika Marka Marinovića, niz pitanja imao sudac Kurobasa pa je svjedok na njegova pitanja odgovarao gotovo puni sat.

– Bio sam s njima u autu i sjedio sam otraga iza vozača. Išli smo prema gradu. Pavo Marjanović sjedio je na mjestu suvozača, a Ivan Pejazić (30) je vozio. Sletio je s ceste na zavoju udesno, ali ne mogu reći je li taj zavoj bio uzrokom nesreće jer mi nije izgledao opasan, a ni Pejazić mi nije djelovao pijano. Nakon nesreće izašao sam iz auta i krenuo pješice kući. Krvario sam iz nosa. Otac me odvezao do bolnice, ali njemu nisam rekao za nesreću. Rekao sam mu da sam pao s bicikla. To sam mu rekao kako bih zaštitio Pejazića i jer sam mislio da će sve to proći bez posljedica – odgovarao je sucu svjedok Kardum.

I svjedok završio u bolnici od posljedica ozljeda
Pojasnio je potom kako mu je od posljedica nasreće bila slomljena nadlaktica i nos pa je morao i 13 dana ostati u bolnici. Što se tiče pokojnog Pave Marjanovića rekao je da se ne sjeća kako je on nakon nesreće izašao iz auta.

– Mislim da je izašao nakon mene i bez ičije pomoći. Na Pejaziću i Marjanoviću tada nisam vidio nikakve ozljede. Nakon nesreće u pomoć nam je priskočio jedino vlasnik obližnje kuće u čiji smo zid udarili, ali se ne sjećam je li nas on išta pitao. U to vrijeme sam se s Pejazićem poznavao godinu dana i bili smo u prijateljskim odnosima. Mislim da je pio jer smo skupa bili u lokalu, a i Marjanovićevoj kući prije nego što smo krenuli u đir. No ne mogu reći je li i Marjanović tada bio pijan. Ne znam kako je došlo do nesreće i nisam vidio kojom je brzinom vozio Pejazić, ali mi se nije činilo da je vozio brzo.

Marjanović pješice otišao kući, legao u krevet i umro
Ono što sam kasnije čuo jest da je Marjanović pješice krenuo svojoj kući koja je udaljena kilometar puta od mjesta nesreće, legao u krevet i umro od izljeva krvi u mozak – posvjedočio je Zvonimir Kardum.

Nesreće se podsjećamo, dogodila krajem siječnja prije šest godina, a Pavo Marjanović je od posljedica teških ozljeda preminuo dan nakon nesreće.

Suđenje se nastavlja.

Po optužnom aktu Ivan Pejazić je 26. siječnja 2007. godine oko 1.40 sati noću na Benkovačkoj cesti neprilagođenom brzinom i sa 1,40 promila alkohola u krvi sletio s ceste, udario u prometni znak pa u zid te je završio u dvorištu obiteljske kuće, a s njim su u autu bili Zvonimir Kardum i Pavo Marjanović.

SMRT ĆE RASVIJETLITI MEDICINSKI VJEŠTACI
Po optužnom aktu Ivan Pejazić je 26. siječnja 2007. godine oko 1.40 sati noću na Benkovačkoj cesti neprilagođenom brzinom i sa 1,40 promila alkohola u krvi sletio s ceste, udario u prometni znak pa u zid te je završio u dvorištu obiteljske kuće, a s njim su u autu bili Zvonimir Kardum i Pavo Marjanović koji je potom umro. U nastavku suđenja trebali bi biti saslušani i ispitani vještaci medicinske struke koji bi trebali objasniti uzrok smrti nesretnog Marjanovića.

Izvor: Zadarski list