fbpx

Olovka koja popravlja vaše pisanje

Dok umjetnost pisanja olovkom na papiru postepeno izumre, stiže nekoliko tehnoloških poboljšanja. Lernstift olovka upozorit će vas na sve greške u pisanju.

Lernstift olovka je njemački proizvod koji može analizirati pisanje vašeg djeteta u stvarnom vremenu (ili vaše, ako osjećate da vam je to potrebno) te upozoriti na dvije vrste pogrešaka; pravopisne i kaligrafske.

U kaligrafskom modu, ili načinu rada, olovka će vibrirati kada primjeti da vaše pismo ne izgleda dobro. Primjerice možda vaše “b” više sliči slovu “d” i slično. U pravopisnom modu olovka će reagirati i vibrirati na pravopisne i gramatičke greške; jednom vibracijom za prve i dvaput za druge.

Olovka dolazi opremljena gomilom senzora i čipova. U nju su ugrađene čak i takve stvari kao što su senzori tlaka i WiFi, pa čak i senzori pokreta koji vam omogućuju da pišete po zraku. Dakle, papir i nije tako neophodan.

Svim tim upravlja Linux, ali naravno, zasad nemamo pojma koliko dobro olovka dobro obavlja sve ove stvari. S obzirom na širok raspon stilova pisanja, bilo bi iznenađujuće ako bi uspjela ostvariti sve svoje zadatke s prihvatljivom točnošću.

Lernstift olovka na tržištu bi se trebala pojaviti u kolovozu ove godine. Zasad još nije izrečena službena cijena za nju, ali spekulira se o iznosu između 120 i 150 eura (ili u najgorem slučaju između 160 i 200 eura).

Možete je naručiti već sada, premda je to zapravo samo neki oblik vaše izjave o namjeri kupnje, ali ne i obvezujući kupoprodajni ugovor.

Izvor: net.hr /sb/dvice.com