fbpx

Optuženici: Htjeli smo se našaliti, a ne opljačkati ga!

Trojica mladih Bibinjaca presreli su studenta iz Samobora nedaleko od pothodnika kraj Autobusnog kolodvora. Mladića su, prema otužnici, oborili na pod i pustili, a mobitel koji mu je ispao uzeli. Tvrde da su se htjeli našaliti s njim. Karaban je izjavio kako nije kažnjivo jer je mobitel skupio s poda

Trojica Bibinjaca u ranim 20-tim, Karlo Sikirić, Tomislav Karaban i Elvis Mikulić, sjeli su jučer na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru zbog optužbi da su počinili razbojništvo.

Tužiteljstvo ih tereti da su 23. listopada 2010. godine oko dva sata u noći kod pothodnika nedaleko Autobusnog kolodvora u Zadru presreli, napali i oborili na pod studenta iz Samobora Vladimira Gunjevića kojem su potom odnijeli mobitel vrijedan oko 700 kuna.

Nije znao čiji je mobitel koji je ispao Gunjeviću?!
– Okrenuo sam se i vidio trojicu muškaraca kako trče prema meni. Imali su kapuljače na glavama, a jedan od njih me zgrabio i oborio na pod. Nisu me tukli, niti tražili novac. Prepoznao sam samo Sikirića koji mi se unio u facu i pitao me “znaš li ti tko sam ja” – ispričao je Gunjević dodavši kako su ga pustili nakon što je jedan od njemu nepoznatih napadača kazao kako mu se čini da ide policajac. Ponovno mu se, ispričao je, obratio jedan od trojice napadača rekavši da može ići, da mu neće ništa jer da je on dobar dečko. Dodao je kako je tek nekoliko minuta kasnije primjetio da mu nedostaje mobitel pa da se vratio na mjesto gdje ga je trojac napao i srušio ga na pod, ali da ga tamo nije pronašao. No, pronašli su ga policajci tri mjeseca kasnije kod Karabana.

– Ja sam taj mobitel našao na podu i uzeo ga. Nisam mu ga oteo, nisam mu prijetio pištoljem, niti ga prebio – rekao je Karaban, a na pitanje zašto nije vratio mobitel Gunjeviću kad je znao čiji je, Karaban je odgovorio kako ne zna.

Podsmjehivanje u sudnici
Sva trojica mladića od samog ulaska u sudnicu nisu se prestajala podsmjehivati pa ih je sutkinja Danijela Poljak Zubčić u više navrata opominjala. Svoje ponašanje opravdali su ispričavši kako nisu znali da se ono što su učinili tretira kao razbojništvo. Prvooptuženi Sikirić, na upit o tome je li s Karabanom razgovarao o vraćanju mobitela vlasniku, odgovorio je kako ne zna, ali da ga nije bilo ni briga. Slično je odgovorio i Mikulić.

– Mobitel sam stavio u ladicu od noćnog ormarića. Nisam ga koristio, niti prodao. Vratio bih ga, ali nisam išao u grad od događaja – rekao je Karaban.

Sva trojica mladića rekla su da se ne osjećaju krivima, a iz njihovih obrana proizlazi da su u Bibinjama te večeri pili, pa krenuli u Zadar Mikulićevim automobilom. Kod Autobusnog kolodvora zaustavili su se kako bi kupili nešto za jelo u fast-foodu i ugledali Gunjevića.

– Znali smo da je Gunjević malo plašljiv pa smo se htjeli malo našaliti. Krenuli smo ga prestrašiti, a on se okrenuo i kad nas je ugledao sapleo se i pao. Nitko ga nije ni u jednom trenutku dirao – izjavio je Mikulić nakon čega ga je sutkinja Poljak Zubčić upitala kako to onda da je Sikirić u svom iskazu izjavio da ga je zgrabio i malo sagnuo prema naprijed, ne i oborio, Miklulić je ustvrdio kako se ne sjeća.

Objava presude u ovom slučaju slijedi u srijedu.

Izvor: Zadarski list