fbpx

Oživljavanje Kapetanskog parka

Na tom bi se prostoru trebala urediti ljetna pozornica sa svim popratnim sadržajima te će se urediti cijeli prostor nekadašnjeg Kapetanskog parka, čime bi se unaprijedila kulturna i turistička infrastruktura Zadra, rekao je Matko Segarić, pročelnik za graditeljstvo Grada Zadra

Nekadašnje ljetno kino trebalo bi se preurediti u ljetnu pozornicu na Citadeli, gdje bi se tijekom ljetnih večeri mogle izvoditi predstave, koncerti i brojne kulturne manifestacije.

Naime, predstavnici Grada Zadra, Sveučilišta u Zadru, Hrvatskog narodnog kazališta, Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije i zadarskog Konzervatorskog odjela oformili su radnu skupinu koja priprema projektni zadatak o uređenju prostora nekadašnjeg Kapetanskog parka. Svi predstavnici ovih institucija trebali bi usuglasiti i definirati potrebne sadržaje na temelju čega će se raspisati javni natječaj za izradu projektnog arhitektonskog rješenja tog prostora.

– Suradnjom ovih institucija želimo pripremiti kvalitetan projekt koji će biti spreman za kandidiranje na natječajima za Europske fondove. Na tom bi se prostoru trebala urediti ljetna pozornica sa svim popratnim sadržajima te će se urediti cijeli prostor nekadašnjeg Kapetanskog parka, čime bi se unaprijedila kulturna i turistička infrastruktura Zadra. Nakon što definiramo sadržaje koji su nam potrebni na tom prostoru moći ćemo raspisati natječaj za arhitektonski projekt, a što bi moglo biti za dva mjeseca, rekao je Matko Segarić, pročelnik za graditeljstvo Grada Zadra.

Uređenjem Kapetanskog igrališta, na kojem je nekada bilo ljetno kino, Zadar bi dobio prostor koji bi se iskoristio za kulturne priredbe te bi se uredio prostor koji je poprilično derutan i zapušten. Ovaj prostor već je duže vrijeme sastajalište zadarske mladeži koja tamo pije alkohol tijekom svojih noćnih izlazaka. Dokazi su odbačene staklene boce alkoholnih pića. Ponekad se, tijekom ljetnih mjeseci, održi pokoji koncert rock ili punk bendova pa taj prostor oživi, ali većinu vremena Kapetansko igralište zjapi prazno i napušteno.

Izvor: Zadarski list