fbpx

Pomozite mladoj majci u liječenju

– Preko udruge “Još jedan dan” izradili smo letke i plakate kako bi se Ani i Aurori Pavić što prije pomoglo, kaže Virovitičanka Danijela Štajner

U humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći za oboljele Zadranke, mamu Anu i njezinu kćerčicu Auroru Pavić, uključila se i virovitička udruga “Još jedan dan”. Riječ je o udruzi pokrenutoj prije nekoliko godina prvenstveno za pomoć ženama oboljelim od raka dojke koje je osnivačica Danijela Štajner, žena koja je i sama vodila, ali i dobila bitku s ovom teškom i opakom bolešću.

– Preko udruge “Još jedan dan” izradili smo letke i plakate kako bi se Ani i Aurori Pavić što prije pomoglo. Godinu dana pratila sam Anin slučaj preko Facebook grupe za žene oboljele od raka “Lavica”. Kako sam tada i sama bila na liječenju jer sam imala rak dojke, nisam znala kako joj pomoći. U srpnju prošle godine pokrenula sam ovu udrugu, a budući druge udruge, po tematici bliskije Aninoj bolesti, nisu reagirale, odlučila sam to učiniti ja – ispričala je suosjećajna Virovitičanka Danijela Štajner prisjetivši se gotovo dramatičnog beznađa unatrag nekoliko mjeseci kad su “lavice” za Anu i njezinu obitelj pokrenule akciju.

– Članice Lavica dignule su se na noge i svaka u svom dijelu Hrvatske, skupile nešto odjeće i hrane koje smo ovoj mladoj ženi tada poslale. Njezina dijagnoza je teška, ona mora nekako krenuti naprijed, međutim, uz toliko opterećenje dugovima i egzistencijom to je teško. Iz želje da se Ani i Aurori pomogne izrodio se i broj 060-800-442, kaže Danijela dodavši kako je prošli tjedan u Virovitici sahranjena mlada žena nakon što je izgubila bitku s karcinomom. Imala je, kaže, samo 26 godina, a iza nje je ostalo troje dječice.

– Radim sa stotinjak žena oboljelih od ove opake bolesti pa sam se uvjerila da njihovi nalazi poprilično ovise i o životnim uvjetima u kojima one jesu. Što je veća briga, nalazi su gori i ishodi liječenja poražavajući – ukazuje Danijela moleći ovom prilikom sve ljude dobre volje da se uključe u akciju i pomognu Ani i Aurori Pavić. Ana zbog karcinoma limfnih čvorova i teškog artritisa mora na liječenje u Split, a Aurora zbog svoje dijagnoze u Rijeku.

Izvor: Zadarski list