fbpx

Poslovnom partneru ostao dužan 1,7 milijuna kuna?

Vlasnik sada već nepostojeće tvrtke Zrće d.o.o., Dominik Šuljić, sjeo je jučer na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru pred suca Hrvoja Viskovića gdje mu je započelo suđenje zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, a potom i zbog pronevjere. U prvom postupku teškom 1,7 milijuna kuna, koliko od Šuljića traži njegov bivši poslovni partner, svjedočio je Franko Cotić, direktor tvrtke Istra-aluminij, a u ovom postupku oštećenik.

– Prvi kontakt sa Šuljićem još prije desetak godina mi smo uspostavili preko našeg djelatnika u Zadru koji danas ima svoju tvrtku, Lipić d.o.o., i bavi se istim poslovima. S njim smo odradili nekoliko poslova u milijunskim iznosima, a robu smo mu davali unaprijed. Bilo je problema s naplatom, ali je jedno vrijeme išlo nekako – rekao je Cotić dodavši kako su, kad se Šuljićevo dugovanje popelo na iznos od 700 tisuća kuna, s njim raskinuli poslovne odnose. Nisu, kazao je, imali nikakav pisani ugovor za takvo poslovanje već su ga temeljili na povjerenju, a osim toga tada su, dodao je, bila neka drugačija vremena. Cotić je napomenuo kako se njegova priča može provjeriti u poslovnim knjigama i izdanim fakturama, no optuženi Šuljić se usprotivio kazavši kako on jeste uzimao robu od Istra-aliminija, ali da nije bila riječ o količini za koju ga terete. Stoga će na sljedeće ročište zakazano za 22. ožujka biti pozvana sudska vještakinja, koja je još u istrazi dala svoje mišljenje kako bi ju neposredno ispitali.

U drugom sudskom postupku, onom za pronevjeru, Šuljić je imao više sreće. Državno je odvjetništvo, naime, odustalo od kaznenog progona jer je iznos za koji se Šuljića tereti manji od dvije tisuće kuna.

Izvor: ZL