fbpx

Protiv “pjesnika” smo mogli i morali više

Imali smo i vodstvo, ali smo sve to olako prosuli. Koliko god žalili za time, ipak se moramo što prije okrenuti prema naprijed jer nas čeka teška utakmica s Lokomotivom – kazao je Prahić

Nebo se napokon razvedrilo nad Zadrom, ali nad Stanovima je oblačno. U odnosu na prošli tjedan, koji će Zadrani pamtiti po dobrom raspoloženju, ovaj nije baš po mjeri momčadi Ferde Milina. Razlog? Zadar je u Kranjčevićevoj poražen od posljednjeplasirane momčadi Prve HNL Zagreba rezultatom 2:1 i sada drži pretposljednju poziciju na ljestvici sa 20 bodova. Tek jednim više od “pjesnika”. Istini za volju i Cibalia i Inter imaju po 20 bodova, ali nešto bolju gol razliku pa je samo zbog toga njihova pozicija na ljestvici bolja. Igor Prahić, libero momčadi sa Stanova propustio je zbog tri žuta kartona dvoboj u Zaprešiću, ali je u Kranjčevićevoj igrao.

– Šteta, smatram da smo u Kranjčevićevoj propustili dobru priliku da se odmaknemo od opasne zone – kazivao je jučer ujutro Prahić.

– Solidno smo ušli u utakmici, imali igru i stvarali prilike. Uspjeli smo doći do vodstva u 27. minuti i sve je išlo nama u prilog, međutim, onda se dogodilo da u posljednjih pet minuta primimo dva gola i sve dobro što smo do tada napravili palo je u vodu. Događa nam se da se pri vodstvu nesvjesno povučemo, umjesto da drugim golom dokrajčimo suparnika.

Golovi Zagreba su pali gotovo na identičan način, proboj preko bokova i povratna lopta.

– Teško je točno locirati što nam se dogodilo u tim trenucima. Smatram da se radi o neobjašnjivom padu koncentracije. To nam se već znalo događati tijekom jesenskog dijela prvenstva i mislili smo da smo to ispravili tijekom ovih priprema. Opet nam se, međutim, dogodilo. Kod drugog zgoditka domaćina mi smo bili ti koji su trebali ponovno doći u prednost. Dogodila se kontra i praktički u zadnjim trenucima prvog dijela primili smo gol.

U nastavku je Zadar pokušavao poravnati, ali nije uspio.

– Pokušavali smo se vratiti u utakmicu, ali nije išlo. Počeo je padati gust snijeg i uvjeti su bili prilično loši, međutim, ne treba tražiti alibi u snijegu, kako je bilo nama, tako je bilo i domaćinima.

Dojam je da je Zadar mogao nakon pobjede u Zaprešiću puno više napraviti u Kranjčevićevoj.

– Taj dojam ne vara. Imali smo dva teška gostovanja na početku proljetnog dijela i to protiv direktnih konkurenata. Prvi smo riješili u našu korist i na krilima te pobjede u Zaprešiću otputovali smo u Kranjčevićevu. Svi skupa smo osjećali da možemo najmanje do boda, ako ne i do pobjede. Zagreb je igrao praktički bez prekršaja i dao nam priliku da se nametnemo. Imali smo i vodstvo, ali smo sve to olako prosuli. Koliko god žalili za time, ipak se moramo što prije okrenuti prema naprijed jer nas čeka teška utakmica s Lokomotivom.

Lokomotiva je slavila protiv Splita u ludoj utakmici na Maksimiru.

– Lokomotiva ima kvalitetnu momčad, većina je to igrača poniknula u Dinamu. Igraju rasterećeno i bez imperativa i od tuda dolazi njihova snaga, no da se igrati s njima. Pokazali smo to i u jesenskom dijelu kada smo do pred sam kraj utakmice imali vodstvo, ali smo na kraju u posljednjim trenucima primili drugi zgoditak i doživjeli poraz. Na Stanovima moramo pobijediti, tri boda su nam neophodna. Čeka nas težak raspored, ali kod kuće moramo pobjeđivati ukoliko mislimo ostati u Prvoj ligi – kazao je na kraju razgovora Prahić.

Zadar u Gorici
U pripremnoj utakmici nogometaši Gorice danas (15 sati) ugostit će prvoligaša Zadra. Ovo je prvi put da Zadar gostuje na Jamorini kod Goričana koji su prošle sezone kao prvaci 1. ŽNL trebali u viši rang ali zbog neuvjeta, odnosno infrastrukture su odustali. Gostovanje Zadra Goričani se iskoristiti kako bi pred početak utakmice postavili kamen-temeljac za buduće tribine na igralištu.

Izvor: ZL