fbpx

Provokativno i seksi: korzet!

Omiljeni komad odjeće u ormarima žena diljem svijeta
Još od davnih dana korzet je bio važan odjevni predmet. Razvijao se neprestano uz modne trendove, a žene, kao i muškarci, nosili su ga kako bi promijenio izgled njihovih tijela i učinio ih privlačnima. Vrhunac svoje popularnosti dosegao je u viktorijansko doba, kada se često nosio i kao vanjski dio odjeće.

SophiaLoren_korzet_she

Sigurna sam da ste barem jednom u životu otvorili Google u potrazi za savjetima kako se osjećati seksi i lijepo. Snažne smo i samosvjesne žene pa sve lakše priznajemo da ponekad odlazimo u kupnju nove odjeće, obuće i raznih modnih dodataka kako bismo probudile taj uspavani osjećaj da smo privlačne i lijepe. Sigurna sam da nas ni toliko omiljena čokolada ne može zadovoljiti kao dobar komad odjeće koji je krojen baš po nama.

S druge strane, mnoge žene pod pritiskom medija, modnih časopisa i trenda mršavosti, koji je ruku na srce, zahvatio cjelokupno naše društvo, nisu zadovoljne svojim tijelima. Sve se mi u nekom trenutku života borimo s osjećajem da nismo dovoljno lijepe, privlačne; uspoređujemo svoja tijela s tijelima foto-modela, slavnih pjevačica ili glumica. Normalno je da taj osjećaj nesigurnosti prođe s godinama ili iskustvom: kada se jednom izgradimo u samosvjesne žene i prihvatimo onakvima kakve jesmo, taj osjećaj nestaje.

Madonna-korset

Korzet je kroz stoljeća ohrabrio mnoge žene da ponosno nose svoja tijela. Naglašavajući njihovo poprsje i struk, oblikovao je savršenu figuru i ubrzo postao omiljeni komad odjeće u ormarima žena diljem svijeta. On oblikuje zanosne obline naglašavajući time ljepotu ženskog tijela. Pretvara jednostavne i stidljive žene u sofisticirane dive svjesne svojih ženskih atributa i ljepote!

Celebrities-In-Sexy-Corset-14

Osim što korzet postaje modni izričaj, on je i dan-danas neizostavan dio odjeće za svadbu ili neku svečanu priliku. Mijenjao je izgled tijekom povijesti, no njegova zadaća ostala je ista – oblikovati žensku figuru, istaknuti grudi, poravnati ženski trbuščić.

Korzet može biti zabavna stvar, da ne spominjemo koliko može biti seksi! A onda…
Ne postoje granice… nabavite korzet, nabacite ulogu – i neka igra započne!

Celebrities-In-Sexy-Corset-3

Celebrities-In-Sexy-Corset-7

Celebrities-In-Sexy-Corset-2

Izvor: she.hr