fbpx

Referendumski ustanak u dva dana prikupio 10.000 potpisa: “Građani, skinite obrazac i pomozite u prikupljanju!”

‘Reakcije građana su iznimno pozitivne i sva četiri pitanja se potpisuju gotovo istim intenzitetom. Desetak hrvatskih gradova kreće s prikupljanjem potpisa tek sutra jer su naši aktivisti imali problema s gradskim poglavarstvima oko dozvola za štandove’.

‘Referendumski ustanak’, akcija skupljanja potpisa za četiri referenduma, počeo je prije tri dana u većini hrvatskih gradova na velikom broju štandova, a u prva dva dana prikupljeno je 10.000 potpisa po svakom pitanju.

Druga press konferencija kojoj je cilj ažuriranje broja prikupljenih potpisa prošla je u nešto napetijem okruženju jer je zagrebački Holding odlučio blokirati odluku gradonačelnika Milana Bandića s telefonske sjednice, te i dalje inzistiraju na uplatu od 20.000 kn po štandu.

‘Slične sukobe koji su očigledno najava lokalnih izbora imamo u većem broju gradova, pa imamo probleme s prikupljanjem potpisa. Iz tog razloga smo čitav teritorij Republike Hrvatske proglasili otvorenim za referendumiranje, pa svaki građanin može s naše stranice skinuti obrazac za skupljanje potpisa i osobno pripomoći akciji’, naveo je Dubravko Krčmarek.

‘U prva dva dana smo prikupili po cijeloj Hrvatskoj oko 10.000 potpisa po svakom pitanju, što je ukupno oko 40.000 potpisa za sva četiri pitanja. Reakcije građana su iznimno pozitivne i sva četiri pitanja se potpisuju gotovo istim intenzitetom. Desetak hrvatskih gradova kreće s prikupljanjem potpisa tek sutra jer su naši aktivisti imali problema s gradskim poglavarstvima oko dozvola za štandove’, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora Zoran Mihajlović navevši da će rezultati biti bolji tijekom vikenda.

U Zadru referendum možete potpisati na Narodnom trgu i Branimirovoj ulici.

Izvor: dnevno.hr