fbpx

Šandrić optužen za “muljažu”, Klarica zbog “držanja vreće”

Ne osjećamo se krivima – rekli su jučer Mario Šandrić (33) i Tomislav Klarica (42) na pripremnom ročištu Općinskoga suda u Zadru pred Sudskim vijećem Sandre Radanović, a na teret im se stavlja pronevjera.

Prema optužnom prijedlogu, Šandrić je od 1. lipnja do 24. studenog prije osam godina u svojstvu ovlaštenog zastupnika i vanjskog suradnika Trgovačkog društva Varsatex d.o.o. neovlašteno uzimao za sebe robu iz prodajnog asortimana te je za sebe zadržao dio novca ostvarenog prodajom robe iz asortimana tog trgovačkog društva, a na teret mu se stavlja da ga je tako oštetio za iznos od preko 60 tisuća kuna.

Klarica mu je prema optužnom aktu, u tome pomogao. On je, naime, iako je znao da Šandrić nema odobrenje direktora da isprazni skladište, kao i da robu iz skladišta uzima neovlašteno, Šandriću stavio na raspolaganje svoj kombi te je potom zajedno s njim u kombi ukrcao 200 punih i 100 praznih boca vode zapremnine nešto manje od 19 litara. Na taj je način, kako piše u optužnom prijedlogu, oštetio Trgovačko društvo Varsatex d.o.o. za iznos od oko 16 tisuća kuna.

Zbog dokaznih prijedloga obrane, odnosno branitelja dvojice optuženih te tužitelja, rasprava je potom odgođena i zakazana za početak travnja.

Izvor: ZL