fbpx

U Laktaše ne idemo s bijelom zastavom

Od posljednje utakmice košarkaša Zadra prošlo je već više od tjedan dana, a sljedeća je na rasporedu tek u ponedjeljak navečer.

– To smo vrijeme iskoristili za dosta jake treninge. Jednostavno smo se morali zatvoriti u dvoranu i raditi na sebi. To nam je bilo primarno nakon onakvog poraza od Cibone, jer samo tako možemo naprijed. Napravili smo jedan miniciklus, tijekom kojega smo veliku pozornost posvetili ispravljanju nekih nedostataka u našoj igri. Svi smo dobro trenirali i nadam se da je trener zadovoljan i da ćemo to prezentirati na utakmici – kaže Toni Prostran.

Na čemu ste najviše radili?

– Na obrambenom dijelu. Vidjeli smo gdje griješimo, a jedna od glavnih stvari je obrana “pick and rolla”. Tu imamo još dosta prostora za napredak.

Zato je uvijek bolje nametnuti svoj ritam igre, nego dopustiti protivniku da iskoristi vaše slabosti.

– Brza tranzicija, trka i kontranapad, to je naš forte uvijek bio i mora biti u budućnosti.

Za očekivati je da će utakmica u Laktašima biti poprilično tvrda, dakle, trebat će se od prve minute s pravom energijom suprotstaviti Igokei.

– Igraju dosta čvrsto i dobru kolektivnu obranu. Sigurno će biti tvrda utakmica, ali ne smijemo s njima previše igrati pet na pet, nego nastojati nametnuti naš ritam, trku i tu je naša najveća šansa.

Zadar je jedna od četiri momčadi koje su ove sezone pobijedile Igokeu. To je pošlo za rukom samo još Cedeviti (dvaput), Budućnosti u Podgorici i Olimpiji u Ljubljani. U osmom kolu 10. studenoga na Višnjiku završilo je 61:60 za Zadrane.

– Bila je to ružna, tvrda utakmica, ali upisalo smo pobjedu. Potpisao bih opet takvu utakmicu u ponedjeljak, s istim ishodom u našu korist – za kraj će Prostran.

ZAJEDNIŠTVOM NADOKNADITI NEIGRANJE TRAVISA
Romeo Travis neće moći pomoći suigračima protiv Igokee. Amerikanac je na terapijama zbog problema s diskus hernijom, a ovaj tjedan je doživio i prometnu nesreću, srećom, bez težih posljedica.

– Romeo je naš najbolji igrač ove sezone i dosta toga je ovisilo o njemu. Svima nam je davao dodatno samopouzdanje i nije ga lako nadomjestiti. Na treninzima se nastojimo prilagoditi na tu situaciju i mislim da uspijevamo, ali naravno da priželjkujemo da nam se što prije vrati. Svi mi ostali ćemo morati dati još više da nadoknadimo njegov izostanak i spremni smo na to. Idemo s ovim snagama koje imamo dati sve od sebe – kaže Prostran.

Izvor: ZL