fbpx

“U utorak počinjemo rušiti bespravne zgrade u okolici Zadra”

– Najprije će se rušiti uz more, ali i vrlo brzo prijeći na kopno, u Zagreb, gdje ima dosta bespravne gradnje – kazala je ministrica graditeljstva.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš u subotu je najavila rušenja bespravno sagrađenih objekata s kojima će se krenuti od utorka u okolici Zadra. Nije željela otkriti o kojim je objektima točno riječ jer će dio vlasnika tek ovog vikenda biti obaviješten.
– Najprije će se rušiti uz more, ali i vrlo brzo prijeći na kopno, u Zagreb, gdje ima dosta bespravne gradnje – kazala je ministrica na Cvjetnom trgu gdje je dala potporu akciji Mladih HNS-a vezano za izgradnju stanova POS-a.
Ministrica je prethodno najavila da će se u prvom naletu uklanjati započete gradnje i bespravne zgrade koje nisu namijenjene za stalno stanovanje, a za koje do kraja prošle godine vlasnici nisu predali zahtjev za legalizaciju. U drugom naletu rušili bi se objekti koje se povremeno koriste, a u trećem oni u kojima se stalno živi. Riječ je o 10.752 objekta koja bi bila uklonjena u prvoj fazi rušenja.

Izvor: 24sata