fbpx

Uskoči u vremenski stroj: Ovog proljeća nosit ćemo modu zavodljivih šezdesetih!

Na modnoj sceni svake sezone nađe se nekolicina dizajnera koji svojim radom nostalgično prizivaju neka prošla vremena. S modnih se pista zato inspiracija preseli i u high street trgovine i ulice, te se tako novo-stari trendovi neprestano izmjenjuju i dominiraju u modnom svijetu.

Razdoblje šezdesetih godina bilo je vrlo burno modno desetljeće kojim je započela prava modna revolucija. Pojavila su se ženska odijela i haljine koje više nisu imale mjeru ispod koljena, već su na modnom planu lansirane mini suknje i mini haljine, vrlo često u kombinaciji s tankim remenčićima.

ModaSezdesetih_TomFord

Na pladnju koji su nam poslužile šezdesete moglo se naći i capri hlača koje su tada ostvarile svoju veliku popularnost, kao i bunde i jakne od umjetnog materijala.

Danas šezdesete prepoznajemo u minimalističkim krojevima i sintetičkim materijalima, a vrhunac su pružili geometrijski uzorci i “šahovnica” modne kuće Louis Vuitton koja otkako je predstavljena u sklopu proljetno-ljetne kolekcije ne silazi s djevojaka na naslovnicama svjetskih časopisa, ali i crvenog tepiha. Dominantni kockasti uzorci za kojima su poludjele svjetske trendseterice vladaju modnom scenom u različitim bojama i teksturama, te nestrpljivo prizivaju proljeće.

ModaSezdesetih2_TomFord

Izvor: index.hr