fbpx

Veletržnica krenula u predstečajnu nagodbu

Predstečajni upravitelj bit će Edvin Šimunov, koji je jučer bio u Benkovcu zajedno s predsjednicom Trgovačkog suda u Zadru Ardenom Bajlo

Veletržnica u Benkovcu dotaknula je dno i kreće se u proces predstečajne nagodbe. Predstečajni upravitelj bit će Edvin Šimunov, koji je jučer bio u Benkovcu zajedno s predsjednicom Trgovačkog suda u Zadru Ardenom Bajlo. Prvo ročište na Trgovačkom sudu u Zadru održat će se 7. ožujka. Ono što će se svakako morati spriječiti je da nakon poslovne propasti dođe i do propadanja opreme, jer bi u tom slučaju opasni amonijak mogao iscuriti u zrak.

Velike priče o uspjehu rasprsnule su se kao balon od sapunice i danas su ostale samo nekretnine opterećene hipotekama. Sada je prvo pitanje što će biti s amonijskim postrojenjima. U HEP-u i ne pomišljaju da obustave isporuku struje Veletržnici, unatoč dugu od 300-tinjak tisuća kuna. Razlog je što bi tada moglo doći da curenja amonijaka u zrak.

– Kada ne bismo imali struje više ne bismo imali nikakve kontrole, došlo bi do puknuća cjevovoda i amonijak bi iscurio van, upozorava Bljaić.

Izvor: Zadarski list