fbpx

Vlasnici prostora preuzeli Trgovački centar

– Taj novi račun je već u funkciji, a sada je i dokumentacijom potvrđeno kako je to volja većine suvlasnika – kaže odvjetnik Rikardo Perković

Suvlasnici poslovnih prostora u Trgovačkom centru na Relji koji su prvog radnog dana u ovoj godini bezuspješno pokušali smijeniti upravitelja, tvrtku Trgovački centar Zadar d.o.o., zbog nezadovoljstva načinom kako upravlja zajedničkim sredstvima jučer su to konačno i uspjeli. Pravni zastupnik većine suvlasnika, njih oko 60 posto, odvjetnik Rikardo Perković, kazao je kako je prvi dio pravne bitke okončan.

– Suvlasnici koji imaju većinu zajedničkih dijelova u centru dali su otkaz sada već bivšem upravitelju, tvrtki TCZ d.o.o., za upravitelja su još 1. siječnja imenovali tvrtku Zara nekretnine d.o.o. Kad je novi upravitelj krenuo otvarati račun za prikupljanje sredstava zajedničke pričuve od banaka je dobio svojevrsnu odbijenicu. To stoga što je bivši upravitelj banke upozorio da to ne bi bilo poželjno te ih upozorili na moguće posljedice i za njih – kazao je Perković, navodeći kako se tada krenulo u dokazivanje koje je okončano u korist većine suvlasnika. Pojasnio je kako je novi upravitelj nakon što je bankama, a konkretno OTP banci, dokazao kako TCZ d.o.o. nema više ovlasti za upravljanje, uspio otvoriti novi račun te da je onaj dosadašnji ujedno i blokiran do okončanja postupka preuzimanja.

– Taj novi račun je već u funkciji, a sada je i dokumentacijom potvrđeno kako je to volja većine suvlasnika – zaključio je Perković. Predstavnik suvlasnika Darko Pahlić kazao je kako novi upravitelj već više od mjesec dana radi svoj posao te da će se pozitivni rezultati vidjeti uskoro. Najavio je dolazak nekih brendova i zvučnih imena u ovaj centar te samim time i vraćanje starog sjaja.

– Morali smo nešto poduzeti da ne propadnemo i to smo i učinili. Žao mi je što se zbog ovih događanja na neki način narušio ugled centra, ali vjerujem da će to sve vrlo brzo biti iza nas i da, ne samo da ćemo povratiti onaj stari sjaj, već da ćemo i poboljšati uslugu i ponudu kako bi naš centar bio mjesto gdje će naši sugrađani rado dolaziti i to na obostrano zadovoljstvo – kazao je Pahlić, dodavši kako se svim detaljima zbog kojih su suvlasnici otkazali poslovnu suradnju TCZ-u bave institucije te da će se uskoro vidjeti koliko su njihove pritužbe imale osnove. Dodao je i kako očekuje podizanje kaznenih prijava kako bi pravda bila do kraja zadovoljena.

Izvor: ZL